Vacature creatieve tekstschrijver (28/32 uur)

Het ervaren schrijversteam Swaans Communicatie typt al op toptempo, maar kan de vraag naar goede content nauwelijks bijbenen. Daarom zoeken we naar een geboren nieuwsgierigaard, pie(n)tjeprecies, klantvriend(in), touwtjes-in-handen-type en topcollega die bij ons aansluit en zichzelf onmisbaar maakt in de rol van creatieve tekstschrijver. Ons bureau, dat zich voor mooie merken en betekenisvolle organisaties bezighoudt met onder andere storytelling, contentmarketing en employer branding is gevestigd in Tilburg, pal naast het station. Deels thuiswerken is mogelijk.

Wil jij samen met ons nog meer lezers bij de kladden pakken?

Jij bent:

Creatief

Op het gebied van taal, maar ook in het bedenken van oplossingen, het vertellen van verhalen, het vinden van de juiste invalshoeken en het aangenaam verrassen van lezers en klanten.

Punctueel

Jij houdt overzicht, bent scherp van begin tot eind, gaat goed op structuur en vindt details zeker geen bijzaak.

Ervaren

Je hebt al aardig wat schrijfmeters gemaakt (voor b2b en b2c) en bent daarom naast schrijver ook een goede gesprekspartner voor collega's en klanten.

Aan dit soort projecten ga je werken:

Wij schrijven al voor:

1

Diversiteit en afwisseling

Je schrijft allerlei soorten teksten voor uiteenlopende media. Van webteksten tot blogs, whitepapers, persberichten, artikelen voor magazines, nieuwsberichten voor interne media en noem maar op. Gemene deler: onze klanten hebben allemaal echt iets te vertellen.

2

Variatie in onderwerpen

Moeilijke onderwerpen makkelijk maken. Iemands levensverhaal vertellen. Nieuws delen. Dingen uitleggen. Opinie maken. Van maatschappelijke onderwerpen tot onderwijs, techniek, HRM of marketing: bedenk het en wij schrijven erover.

3

Zelfstandige rol

Je bent eigenaar van jouw projecten en overlegt hierover met de klant, bedenkt de strategie of invalshoek, houdt interviews (online, telefonisch of fysiek) en transformeert de input naar een toptekst die rechtstreeks op z’n doel afgaat. Maar ook al ben je regisseur van je eigen productie, je collega’s zijn er altijd om te sparren.

Wat ga je onder andere doen?

copywriters testimonials

Interviewen

Klanten, patiënten, bewoners, medewerkers, experts, bestuurders, leerlingen: jij hebt voor iedereen een goede vraag paraat.

copywriters blogs

Schrijven

Van magazineartikel tot blog, column, persbericht, nieuwsbericht of webtekst: elke boodschap geef jij de juiste vorm.

copywriters webteksten

Organiseren

Je brengt structuur aan in een project, bewaakt de voortgang en de deadline. Jij hebt alle touwtjes in handen.

Waarom zou je bij ons willen werken?

We zijn allemaal gek van schrijven (en lezen), dat schept een band.

We houden van sparren. Dus ook al werk je zelfstandig aan een project, je bent niet alleen.

Bij grotere opdrachten werken we in kleine teams, dus samen.

We vullen elkaar aan. De een blinkt uit in het maken van creatieve headers en de ander haalt zelfs de best verborgen spelfout uit een tekst.

Er is ruimte om te blijven leren. Continu volgen we relevante trainingen en workshops om aan kop te blijven binnen ons vakgebied.

We gaan er graag opuit. Broodje eten, escaperoom doen, borrelen. Of gewoon samen door de Spoorzone wandelen rond lunchtijd.

Bij elke opdracht zoeken we de best passende tekstschrijver. Jouw talent komt zo maximaal tot bloei.

Thuiswerken vinden we prima. Zolang je werk het toelaat en jij je er oké bij voelt werk je maximaal voor de helft vanuit huis.

Je hebt al aardig wat gelezen en bent nog steeds op deze pagina. Dat is goed nieuws! Misschien is nu het moment aangebroken om de volledige vacature te bekijken?