Jou helpen is onze passie.
Wij zijn jouw schrijvende kracht.

Precisie en plezier
Van ons mag je visie, creativiteit en flexibiliteit verwachten. Meedenken doen we standaard. Kritische vragen stellen wij gewoon. Ja, dat kan soms irritant zijn. Totdat je ons eindproduct ziet. Dan ben je blij dat we hebben doorgevraagd. En afspraak is afspraak. Punt. Stevige inhoud schuwen we niet. Ons werk doen we niet alleen met precisie, maar ook met veel plezier. Samen met jou.

Honderd jaar ervaring
Stuk voor stuk hebben we een achtergrond in journalistiek en communicatiewetenschappen. Een solide basis voor wat we doen. Minstens zo waardevol is de ervaring op onze cv’s. Tel die jaren op en je hebt bijna een eeuw vakvrouwschap tot je beschikking. Niet op onze cv’s, maar wel in ons dna: betrokkenheid. Jouw doel is onze missie. Verrassingen? Nooit. Misschien op je verjaardag ;-).

Met volle kracht
Wij gaan vér voor jou als klant. Jij hebt behoefte aan tekst, maar ook aan rust en overzicht. Wij brengen structuur als er chaos is. We zijn een stok achter de deur als dingen niet zo lopen als bedacht. We vinden een goed verhaal, ook als het er op het eerste gezicht niet lijkt te zijn. Deadlines? Die gaan we met volle kracht te lijf. Altijd zetten we alle, maar dan ook echt al-le puntjes op de i.

Rust en zekerheid 
Wat maakt ons gelukkig? Het vertrouwen dat we krijgen van ondernemers, marketeers en communicatieprofessionals. Zonder enige aarzeling geven ze hun uitdaging uit handen. Want ze weten dat wij doen wat we beloven. Terwijl wij schrijven, focussen zij zich op de vele andere verantwoordelijkheden die ze hebben. Rust, zekerheid en creativiteit, dat is wat wij graag geven.

Weten welke mooie merken en organisaties we al ondersteunen?

Hoe het ooit begon

Het verhaal van Swaans Communicatie begint in de zomer van 2004. Op de dag dat oprichter Miriam Swaans zich officieel Tekst- en Communicatiewetenschapper mocht noemen, stapte zij in de auto richting de Kamer van Koophandel om zich als ondernemer in te schrijven.

Vuurtje
Aan die stap gingen heel wat schrijfuren vooraf. Tijdens haar studie werkte ze regelmatig als vrijwilliger en freelancer voor diverse business- en retailbladen in de regio. Het vertellen van verhalen werd meer en meer haar passie. Veel ondernemers die ze interviewde, hadden zelf volop vragen. Over marketing, hun website, correspondentie en interne communicatie. De bevlogenheid en betrokkenheid van ondernemers, wakkerde een vuurtje in haar aan.

In de eindfase van haar studie twijfelde ze nog even. Als groentje een bedrijf starten: was dat wel een goed idee? Zelfs al kom je uit een ondernemersgezin, het is toch verstandig om eerst her en der in de keuken te kijken, fluisterden mensen haar in. Maar bij elk sollicitatiegesprek voelde ze de angst om letterlijk en figuurlijk in een hokje gestopt te worden. Terwijl tot dan toe altijd alle deuren voor haar geopend waren.

Focus
Daarom sloeg ze alle goedbedoelde adviezen in de wind. Dat eigen tekstbureau kwam er. Binnen een half jaar nam ze haar eerste medewerker aan. Ook een ambitieuze studente, die het werk bij de regiobladen overnam, zodat Miriam zich kon focussen op klanten met complexere uitdagingen. Die businessbladen zijn al heel wat jaren verleden tijd, maar werken mét en vóór ambitieuze en getalenteerde mensen is en blijft de rode draad voor Swaans Communicatie.

Van strategie tot coördinatie en creatieve uitvoering: deze ervaren, adviserende tekstschrijvers regelen jouw project tot in de puntjes. Zij zijn jouw schrijvende kracht.
Anouk Hoefmans
Meer over
Anouk

Anouk Hoefmans

Nieuwsgierige tekstschrijver op ontdekkingsreis. Met meerder agenda's, notitieboekjes en markers vinkt ze elke to do-list af.

anouk@swaanscommunicatie.nl

Cezanne Duijvesz
Meer over
Cezanne

Cezanne Duijvesz

Tekstschrijver met een rugzak vol ervaring. Beroepsmatig nieuwsgierig en uitstekend luisteraar. Tijdschriftverslaafde taartenbakker.

cezanne@swaanscommunicatie.nl

Hilde Gilissen
Meer over
Hilde

Hilde Gilissen

Fanatiek atlete die warm- en hardloopt voor pure verhalen. Van huis uit kunsthistoricus. Haar teksten zijn ook uit de kunst.

hilde@swaanscommunicatie.nl

Inge
Meer over
Inge

Inge Gruijters

Tekstschrijver en adviseur, met ervaring in online marketing. Van nature nieuwsgierig. Heeft vaak heel veel tabbladen openstaan.

inge@swaanscommunicatie.nl

Matthijs Lodewijks
Meer over
Matthijs

Matthijs Lodewijks

Tekstschrijver met liefde voor pure verhalen en een allergie voor wollig taalgebruik. Houdt van rockende chansons en knisperend vinyl.

matthijs@swaanscommunicatie.nl

Maud
Meer over
Maud

Maud Robberts

Tekstschrijver en adviseur, ervaren journalist. Heeft oor voor het verhaal van de organisatie en oog voor de wensen van de doelgroep.

maud@swaanscommunicatie.nl

Miriam
Meer over
Miriam

Miriam Swaans

Heeft een onstilbare honger naar verhalen van andere ondernemers. Houdt van woordgoochelen. Kan niet zonder chocolade.

miriam@swaanscommunicatie.nl

Nora Staps-Leenaars
Meer over
Nora

Nora Staps-Leenaars

Mensenmens vol creativiteit. Muziek was haar eerste liefde, schrijven haar tweede. Haar teksten zijn net zo ritmisch als zijzelf.

nora@swaanscommunicatie.nl

Sophie Bogaers
Meer over
Sophie

Sophie Bogaers

Tekstschrijver en adviseur, ervaren in online contentcreatie. Gedisciplineerd, gestructureerd en geïnteresseerd. Maakt graag lijstjes.

sophie@swaanscommunicatie.nl

JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
BONHEUR HORECA GROEP IS DE GROOTSTE GASTVRIJHEIDSORGANISATIE IN MIDDEN-BRABANT.

Swaans Communicatie staat voor korte lijntjes en persoonlijk contact met mensen die de spreekwoordelijke pen van de organisatie begrijpen. Altijd maken ze een juiste vertaling richting het doel van de boodschap en de doelgroep! Elke tekst die wij nodig hebben vraagt om maatwerk en beleving. Omdat het team ons zo goed kent, weten we dat dit altijd goed komt. We worden echt ontzorgd. Kortom, Swaans Communicatie is een eigentijdse en meedenkende partner die ik graag aanbeveel.

tim wijdemans
Tim Wijdemans
Directeur
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
ompro is expert in online marketing en seo.

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn ervaren en enthousiaste specialisten. Ze denken goed na over hoe ze een lezer in beweging krijgen. Welke toon en argumenten zijn daarvoor nodig, welke twijfels moeten we wegnemen, welke informatie is relevant, wat is het seo-doel? Ze stellen na het ontvangen van een briefing gerust kritische vragen om nog beter tot de kern te komen. Daar ben ik blij mee, want ik zie die betrokkenheid direct terug in het eindresultaat.

mark van tuel
Mark van Tuel
Ondernemer en seo-specialist

Onze teksten frisser, consequenter, professioneler en echt goed geschreven. Maar dan wel alsof we het zelf gedaan hebben. Zo voelt het als Swaans Communicatie onze teksten schrijft. Want ze werken mee als collega’s, zijn helemaal ingecheckt op de business. En prettig om mee te werken. Met dezelfde passie als waarmee wij onze diensten en producten goed voor het voetlicht brengen. Niet bang om feedback te geven als ze denken dat het beter kan. Een aanwinst in ons team.

Janet Moltmaker
Directeur
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager
SILKE Is ondernemer in de zorgsector

Ik vind dat je je als zelfstandige professioneel en duidelijk moet presenteren, op een website en op LinkedIn. Dat dit waardevol is, blijkt wel uit de positieve reacties, de vele profielbezoeken en concrete aanvragen die ik krijg. Ik was echt verrast dat iemand teksten voor mij kan schrijven die zó bij me passen, maar die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Er staat een ijzersterk verhaal dat aansluit bij wie ik ben en wat ik kan. Zonder blabla, maar wel op een krachtige manier die uitstraling heeft.

 

Silke Lavrijsen
Zelfstandig interim-manager in de zorg
Van bruggen adviesgroep is landelijk koploper in financieel advies aan consumenten

Voor een groot contentproject vergeleken we diverse bureaus en besloten we in zee te gaan met Swaans Communicatie. Een partner moet voor ons accuraat zijn, meedenken en zich flexibel opstellen. Dankzij een overzichtelijke workflow hebben we in korte tijd een groot deel van onze webteksten geactualiseerd en beter vindbaar gemaakt. Een impuls voor onze contentkwaliteit en online vindbaarheid. Reden om direct een volgend contentproject samen op te pakken.

Eline Borgardijn
Marketing Team Lead
DLL is een internationale, financieel dienstverlener

Swaans Communicatie steekt veel tijd en moeite in onze samenwerking. Dat zie je terug in de content: spot-on teksten die passen bij onze strategie. De tekstschrijvers vertalen onze kennis feilloos naar actuele en pakkende teksten. Daarbij zijn ze altijd betrokken bij het onderwerp, maar durven ze ook kritisch te zijn. Op deze manier kunnen we gerichte content maken en spreken we onze doelgroep uitstekend aan.

Linda Vanlier - Engels
Marketing- & Communicatieadviseur
Velde is specialist op het gebied van recruitment en organisatieadvies

We zijn nooit meer afhankelijk van één persoon die teksten schrijft, dat geeft rust en zekerheid. Maar het belangrijkste is dat dit team snapt waar wij naartoe willen met onze content. Er komt altijd een tekst die bewerkstelligt wat wij voor ogen hadden. Hij is bovendien kritisch bekeken vanuit het perspectief van de potentiële lezer. Zo weten we zeker dat de doelgroep onze boodschap goed begrijpt en ons verhaal overkomt. Verder is het contact gewoon heel prettig. Gezellig, goed en ook professioneel.

Margo Schouten
Marketing & Media
innovam is een opleider in de automotive-sector 

Een fijne collega op afstand: dát is hoe ik Swaans Communicatie zie. Onze opleidingsmodules waren inconsistent. Nu vormen ze samen één geheel. De tekstschrijvers van Swaans kijken verder dan taal en grammatica. Ze verdiepen zich in de inhoud en denken mee. Nooit voeren ze een opdracht klakkeloos uit. Eerst kijken ze kritisch naar het grote geheel. Zo verbetert een tekst taalkundig én inhoudelijk. De snelheid van leveren en de transparantie kosten, maken het voor mij extra prettig samenwerken.

Frank Duinkerken
Projectmanager

RIBW BRABANT begeleidt EN ONDERSTEUNt MENSEN MET PSYCHIATRISCHE PROBLEMATIEK
Ik zie Swaans Communicatie als een verlengstuk van onze afdeling. De tekstschrijvers hebben een klik met onze afdeling, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. Ze zijn flexibel en breed inzetbaar, waardoor hun inzet steeds ingrijpt op dat wat wij op dat moment nodig hebben. Qua vorm, inhoud én aanpak. Met de hulp van dit leuke team houden we als afdeling onze span-of-control groot.

Neeltje van den Hoogen
Hoofd Marketing & Communicatie
layla is een creatieve ondernemer

Met personal branding laat ik zien wie ik ben en wat ik doe. Met name mijn website is hierin heel belangrijk. Mijn valkuil is dat ik heel veel wil vertellen. Tekstschrijven is bovendien een vak. Plus: die d’tjes en t’tjes… Ik begin er liever niet aan. Daarnaast heb ik door het project mijn positionering nog scherper gekregen. Dat uitbesteden van teksten was dus een heel goed idee. Vooral omdat er goed naar mij is geluisterd. Ik heb mijn verhaal in mooie woorden teruggekregen en kon zelf focus houden op mijn groeiende business.

 

Layla van Daalen
Ondernemer en webdesigner
Best Onderwijs is een scholenstichting voor primair onderwijs in best

Herkenbaarheid van mijn stichting is het allerbelangrijkste. Soms is het echter goed een frisse wind te laten waaien en oude content in een nieuw jasje te steken. Korte lijnen en directe feedback: dát is de samenwerking met Swaans Communicatie in een notendop. De tekstschrijvers zijn echte professionals die zelf keuzes kunnen en durven maken, maar die altijd mijn wens als klant in hun achterhoofd hebben. Door heen en weer te ‘pingpongen’, maken we samen een perfect eindproduct.

Willem Kock
Voorzitter College van Bestuur