Wij staan voor
je klaar!

Van ons mag je visie, creativiteit en flexibiliteit verwachten. Meedenken doen we standaard. Kritische vragen stellen wij gewoon. En afspraak is afspraak. Punt.

Onze achtergrond in journalistiek en communicatiewetenschap is een solide basis voor alles wat we doen. Tel daar heel wat jaren schrijfervaring bij op en je hebt onze kenmerkende mix van creativiteit en effectiviteit te pakken. De verhalen van mensen helpen ons om een doel te bereiken. Wij zijn pas tevreden als de missie van onze klant is geslaagd.

Wij gaan vér voor onze klanten. Wij brengen structuur, zijn een stok achter de deur en gaan deadlines te lijf. Altijd zetten we alle, maar dan ook echt al-le puntjes op de i. Wat maakt ons gelukkig? Het feit dat onze klanten vol vertrouwen hebben in onze expertise. Ze geven hun uitdaging zonder aarzeling uit handen. Want ze weten dat wij doen wat we beloven.

Weten voor welke merken en
organisaties we al werken?

Hier komen we vandaan

Het verhaal van Swaans Communicatie begint in de zomer van 2004. Op de dag dat oprichter Miriam Swaans zich officieel Tekst- en Communicatiewetenschapper mocht noemen, stapte zij in de auto richting de Kamer van Koophandel om zich als ondernemer in te schrijven.

Aan die stap gingen al heel wat schrijfuren vooraf. Tijdens haar studie werkte ze regelmatig als vrijwilliger en freelancer voor diverse business- en retailbladen in de regio. Het vertellen van verhalen werd meer en meer haar passie. Veel ondernemers die ze interviewde, hadden bovendien zelf volop vragen. Over marketing, hun website, brochures, correspondentie en interne communicatie. En terwijl Miriam deze beantwoordde en met steeds meer bedrijven doorlopend samenwerkte, deed ze continu kennis op over bijna eindeloos veel onderwerpen. De bevlogenheid en betrokkenheid van ondernemers, wakkerde een vuurtje in haar aan.

In de eindfase van haar studie twijfelde ze nog even. Een bedrijf starten zonder zelf eerst in loondienst te hebben gewerkt: was dat wel een goed idee? Zelfs al kom je uit een ondernemersgezin, het is toch verstandig om eerst her en der in de keuken te kijken, fluisterden mensen haar in. Maar bij elk sollicitatiegesprek voelde ze de angst om letterlijk en figuurlijk in een hokje gestopt te worden. Terwijl tot dan toe altijd alle deuren voor haar geopend waren.

En dus sloeg ze alle goedbedoelde adviezen in de wind. Dat eigen tekstbureau kwam er. Binnen een half jaar nam ze haar eerste medewerker aan. Ook een ambitieuze studente, die Miriams werk bij de regiobladen overnam, zodat zij zich kon focussen op klanten met complexere uitdagingen. Die businessbladen zijn al heel wat jaren verleden tijd, maar werken mét en vóór ambitieuze en getalenteerde mensen is en blijft de rode draad voor Swaans Communicatie.

Van strategie tot coördinatie en creatieve uitvoering: deze ervaren, adviserende tekstschrijvers regelen jouw project tot in de puntjes.
Inge Gruijters

Inge Gruijters

Tekstschrijver en adviseur, met ervaring in online marketing. Van nature nieuwsgierig. Heeft vaak heel veel tabbladen openstaan.

inge@swaanscommunicatie.nl

Kim Schoot

Kim Schoot

Tekstschrijver en adviseur, wordt blij van bevlogen mensen, mooie woorden en verhalen vertellen. Is daarnaast verslaafd aan lijstjes maken.

kim@swaanscommunicatie.nl

Maud Robberts

Maud Robberts

Tekstschrijver en adviseur, ervaren in journalistiek. Heeft oor voor het verhaal van de organisatie en oog voor de wensen van de doelgroep.

maud@swaanscommunicatie.nl

Miriam Swaans

Miriam Swaans

Oprichter van het bedrijf, heeft tomeloze passie voor consumenten en de drijfveren en verhalen van andere ondernemers. Kan niet zonder chocolade.

miriam@swaanscommunicatie.nl