Wil je alle puntjes op de i?

De inhoud van je tekst staat, maar hij loopt nog niet echt lekker. Of de structuur is niet logisch en je krijgt die maar niet rond. Of ligt het misschien aan de tone of voice dat het verhaal nog niet echt blijft hangen en lekker swingt? Vervelend, want je hebt hard gewerkt aan je tekst en nu is hij eigenlijk toch waardeloos!

Een kritische blik op vorm en inhoud
Onze redigeer- en herschrijfspecialisten kijken veel verder dan alleen spelling, punten en komma’s. Indien nodig gaan we volledig terug naar de basis en stellen we onszelf allerlei vragen die ons helpen om de tekst op alle niveaus te verbeteren:

✅ Wat staat hier eigenlijk en is dat ook wordt er bedoeld?

✅ Klopt de structuur van bijvoorbeeld een argument, uitleg of toelichting?

✅ Sluit het kennis(niveau) van de lezer aan op de tekst?

✅ Is er gebruik gemaakt van tussenkopjes en korte paragrafen?

✅ Zijn vermelde feiten, namen en getallen juist?

✅ Is er uniformiteit in schrijfwijze, gekozen terminologieën, tijd en woordkeuzes?

Een sluitend verhaal waarin alles klopt
Als er iets aan jouw tekst nog niet lekker is, stop met jezelf pijnigen. Teksten redigeren (of herschrijven, verbeteren, corrigeren, wat je wil) is namelijk een vak. En wel het onze! Vertrouw jouw schrijfsel of schets aan onze tekstschrijvers toe. Wij nemen je tekst onder handen, maken er een logisch, aantrekkelijk en kloppend geheel van. Tot op de laatste komma.  We leveren ‘m bij je af zoals jij ‘m hebt bedoeld. En het maakt ons niet uit of je een enkele A4 hebt of een omvangrijk document.

 

Vertel ons hoe wij jou kunnen helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij perfectioneren jouw tekst tot in de kleinste details.

Binnen 24 uur ontvang je mijn reactie.

1

Veel ervaring in redigeren en redactie

In 2004 zijn wij begonnen met het redigeren en herschrijven van teksten.

2

Vaste prijs vooraf

Zodra we je document hebben ingezien en je wensen kennen, maken we een vaste prijs voor de redigeeropdracht.

3

Deadlineproof

Ook als je een tekst snel nodig hebt, staan wij voor je klaar om te corrigeren en verbeteren.

4

Persoonlijk contact

Je spreekt de persoon die jouw tekst gaat controleren, herschrijven of redigeren. En niemand anders. Logisch toch?

5

Meedenkend vermogen

Wij kijken verder dan onze neus lang is en checken ook of de inhoud van je document op orde is.

6

Brede ervaring

We redigeren net zo makkelijk moeilijke teksten als dat we een eenvoudig onderwerp behandelen.

We redigeren en corrigeren al voor deze organisaties:

tekstschrijver tender

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur
ompro is expert in online marketing en seo.

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn ervaren en enthousiaste specialisten. Ze denken goed na over hoe ze een lezer in beweging krijgen. Welke toon en argumenten zijn daarvoor nodig, welke twijfels moeten we wegnemen, welke informatie is relevant, wat is het seo-doel? Ze stellen na het ontvangen van een briefing gerust kritische vragen om nog beter tot de kern te komen. Daar ben ik blij mee, want ik zie die betrokkenheid direct terug in het eindresultaat.

mark van tuel
Mark van Tuel
Ondernemer en seo-specialist

Onze teksten frisser, consequenter, professioneler en echt goed geschreven. Maar dan wel alsof we het zelf gedaan hebben. Zo voelt het als Swaans Communicatie onze teksten schrijft. Want ze werken mee als collega’s, zijn helemaal ingecheckt op de business. En prettig om mee te werken. Met dezelfde passie als waarmee wij onze diensten en producten goed voor het voetlicht brengen. Niet bang om feedback te geven als ze denken dat het beter kan. Een aanwinst in ons team.

Janet Moltmaker
Directeur
BONHEUR HORECA GROEP IS DE GROOTSTE GASTVRIJHEIDSORGANISATIE IN MIDDEN-BRABANT.

Swaans Communicatie staat voor korte lijntjes en persoonlijk contact met mensen die de spreekwoordelijke pen van de organisatie begrijpen. Altijd maken ze een juiste vertaling richting het doel van de boodschap en de doelgroep! Elke tekst die wij nodig hebben vraagt om maatwerk en beleving. Omdat het team ons zo goed kent, weten we dat dit altijd goed komt. We worden echt ontzorgd. Kortom, Swaans Communicatie is een eigentijdse en meedenkende partner die ik graag aanbeveel.

tim wijdemans
Tim Wijdemans
Directeur
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar

Wat voor soort teksten en documenten redigeren, herschrijven en verbeteren wij zoal?

  • Tenders, aanbestedingen en offertes. Ook wanneer bijvoorbeeld meerdere specialisten of afdelingen input hebben verzorgd (of zelf hebben geschreven) en daarbij hun eigen stijl, aanspreekvorm en jargon hebben gebruikt.
  • Mailings, brochures, folders en andere commerciële teksten. Bijvoorbeeld wanneer ze finesse missen of niet verleidelijk genoeg zijn.
  • Webteksten die uniform gemaakt moeten worden. Die bij moeten dragen aan de organische vindbaarheid van de website en die vanzelfsprekend lekker leesbaar en scanbaar moeten zijn voor de bezoeker.
  • Complexe stukken tekst zoals beleidsdocumenten en visies. Om deze teksten toegankelijker te maken voor de bestaande doelgroep, maar ook om ze door te vertalen naar tekst die begrijpelijk is voor een breder publiek.
  • Blogs, whitepapers en e-books die geschreven zijn door een inhoudelijke specialist of juist een creatieve geest. Waarin bijvoorbeeld een duidelijke opinie of visie ontbreekt, de structuur mist of waar geen sprake is van een kop en staart.

 

Dus ben jij communicatie- of marketingspecialist en wil je al die tijd en aandacht die is geschonken aan de teksten die jij hebt liggen, graag verzilveren? Zonder dat je er zelf tijd aan hoeft te besteden en vervolgens toch niet echt tevreden bent? Laat dan het redigeren en optimaliseren van je tekstdocumenten over aan ons team.

Wij:

  • Maken voorafgaand aan de redigeeropdracht een inventarisatie van het werk. Met bijpassende offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.
  • Zorgen ervoor dat jij (als je dat wilt) volledig inzage hebt in de wijzigingen die wij hebben aangebracht.
  • Denken met je mee op alle niveaus en stellen onze vragen als opmerkingen in de kantlijn (in Word).
  • Leveren in korte tijd een kant-en-klaar tekstdocument op waarmee jij direct weer aan de slag kunt en jouw doelen bereikt.

Dus laat het redigeren, herschrijven of corrigeren van jouw tekst, blog, whitepaper, webtekst, mailing, tender, offerte of folder aan ons over en focus je alvast op wat je er daarna mee wilt doen! Want jouw doel is ons doel: een tekst creëren die raakt en effect teweegbrengt!