Miriam Swaans

Miriam Swaans


+31(0)13 460 03 39

Social media teksten

Ben je op zoek naar een schrijver die social media teksten schrijft die iets teweegbrengen? Prikkelende posts op Facebook, nieuwsgierig makende tweets of een professioneel profiel op Linkedin, bijvoorbeeld? Het maken van social content is een van de specialismen van de tekstschrijvers van Swaans Communicatie. Wij helpen je de interactie met jouw fans, volgers of zakelijke contacten naar een hoger niveau te brengen door het schrijven van teksten voor social media. Zodat zij weten wat jij hen graag wilt vertellen. Maar zeker ook met het doel belangrijke informatie van hen te ontvangen. Je zult zien, dat is minstens zo waardevol. Bij social media teksten gaat wat ons betreft alles om het realiseren van een dialoog. Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Teksten voor posts en tweets

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie helpen organisaties bij het uitzetten van een strategie als het gaat om social media content. Vervolgens bepalen we de tone of voice waarmee we jouw doelgroep willen aanspreken. En we helpen je met de creatieve invulling van tweets, Facebook updates of Linkedin berichten. Niet alleen schrijven we de teksten voor jouw social media, ook in beeld geven we ondersteuning. We hebben hiervoor samenwerkingen met specialisten op het gebied van fotografie, video en animatie. Het is namelijk juist de combinatie die verrast en uitnodigt tot gesprek. De betrokkenheid van jouw volgers en fans zal groeien!

Tips voor social media teksten

Ga je zelf aan de slag met social media teksten? Gebruik dan deze tips voor een beter resultaat:

  • Focus altijd op relevantie. Dus post niet wat jij wilt vertellen, maar wat jouw doelgroep wil horen en wat op dat moment (heel belangrijk!) relevant voor ze is.
  • Ben altijd direct. Intro’s en afsluiters mag je bij social media teksten vergeten. Val gewoon lekker direct met de deur in huis.
  • Worden, zullen, kunnen, mogen: haal ze uit je tekst. Meteen. Deze woorden nemen ruimte in, maar voegen niets toe.
  • Neem stelling, stel een vraag, geef je mening over iets actueels. Durf het gewoon: jij staat toch ergens voor?
  • Ben en blijf jezelf, dus doe niet klakkeloos mee aan de ‘OMG’ en ‘Dit moet je NU zien’ trends. Ook bij social media teksten is het belangrijk om je organisatie of merk neer te zetten zoals je dat ook op andere plekken doet.social media teksten

Onze social media teksten ook voor jou?

Zoek je een tekstbureau dat snel schakelt en jouw strategische doelen kan vertalen naar creatieve ideeën voor social media? Neem dan contact met ons op via info@swaanscommunicatie.nl of telefonisch via 013 460 03 39.

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur