Truckland

Een magazine dat gezien mag worden

Matthijs Lodewijks

Matthijs Lodewijks

In ons landje rijden behoorlijk wat trucks op de wegen, bij voorkeur op de rechterrijstrook. Eén op de tien trucks met een gele kentekenplaat is geleverd door Truckland. Dat maakt dit bedrijf tot de Volkswagen onder de truckdealers. Truckland levert, behalve trucks en bestelwagens, ook aanhangers. Daarnaast hebben ze ook veel aanhangers in de vorm van trouwe klanten. Die ontvangen twee keer per jaar Truckland Magazine op de bedrijfsdeurmat.

De postbode bezorgde ons laatst ook een exemplaar. Niet omdat wij zo veel voertuigen van Truckland afnemen, maar omdat we de verhalen voor het laatste Truckland Magazine (dat je hier kunt lezen) schreven. Verhalen over Truckland-klanten. Onder meer een sanitairverkoper die dankzij Truckland baadt in luxe, een energiek bedrijf dat zorgt voor verse koffie op het werk, een ijzersterk metaalbedrijf en zelfs een jonge kasteelheer. Mensen met een gemene deler – ze zijn allemaal klant van Truckland -, maar vooral met een uniek verhaal.

Voor die verhalen gaf Truckland ons, en de mensen die in het magazine aan het woord kwamen, heerlijk de ruimte. De vormgever zorgde voor een magazine dat gezien mag worden. Onze samenwerking met Truckland is als een truck. Na wat aanlooptijd is-ie nu lekker op snelheid gekomen; Henk Wijngaard had er zo een nummer over kunnen schrijven. Als het aan ons ligt, gaan we er samen een mooie en lange reis van maken!