Cubiss

Digitale magazines Cubiss

Maud Robberts

Maud Robberts

Leerlingen en studenten van nu, voorbereiden op de mediarijke samenleving van nu en straks. Dat is mediawijsheid in een notendop. Cubiss geeft samen met bibliotheken en het onderwijs vorm aan de structurele aanpak van mediawijsheid. Om professionals in het onderwijs te inspireren over dit thema maakten wij drie digitale magazines over mediawijsheid in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO.

Werk aan de winkel op het MBO

In het eerste magazine schetsen we aan de hand van interviews en achtergronden een beeld van de aandacht die mediaopvoeding en mediawijsheid momenteel krijgt in het middelbaar beroepsonderwijs. Docenten, leerlingen en experts laten zien dat er nog veel werk te verzetten is. Lees het hier.

Media in de kleuterklas

Het tweede magazine zoomt in op de situatie in het primair onderwijs. Media is overal: van peuterspeelzaal tot groep 8. Pioniers en vernieuwers in het basisonderwijs komen aan het woord en laten zien dat mediawijsheid en maakonderwijs op de basisschool hand in hand gaan. Lees het hier.

Medi@Battle special voor het VO

Van het derde magazine hebben we in samenwerking met Cubiss een speciale editie gemaakt. De focus ligt op het de nieuwe televisiequiz De Medi@Battle, die Cubiss in samenwerking met Marres Producties heeft ontwikkeld en wordt uitgezonden op Omroep Brabant. Het magazine staat vol met interviews en wetenswaardigheden over de opnames. Lees het hier.

cubiss magazine 2