Zoek jij een copywriter?

Ben jij op zoek naar een tekstschrijver die met slimme woorden jouw doelgroep in beweging brengt? Naar een professional die precies weet welke psychologische triggers je toevoegt om je bezoekers of lezers te activeren? Het is onze missie om bij te dragen aan jouw commercieel succes.

Wij zijn ervaren copywriters die je (onder andere) helpen bij:

✅ Het op papier zetten van jouw verhaal voor je website

✅ Het schrijven van converterende teksten die bijdragen aan jouw bedrijfsresultaat

✅ Het maken van content voor blogs, artikelen, whitepapers en social media

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven aantrekkelijke, relevante en prettig leesbare teksten. Voor consumenten, business to business, mkb, onderwijs en non-profit. We zijn nieuwsgierig van karakter, hebben net zoveel oog voor de grote lijnen als voor de kleinste details. Bovendien zit het in onze natuur om te helpen. Daarom nemen we alle zorgen weg. We leveren altijd een eindproduct dat staat als een huis. En logischerwijs doen we dat altijd op tijd. Gewoon zoals dat hoort.

Vertel hoe wij jou kunnen helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze copywriters staan voor je klaar!

1

Creatief en functioneel

Wij copywriters weten dat een tekst niet alleen maar creatief kan zijn. Je wilt iets bereiken. En daarover denken wij net zo hard na als over mooie of originele formuleringen.

2

Flexibel en servicegericht

Soms heb je haast, in andere gevallen niet. Ons doel: jouw deadline halen. Ja hoor, creativiteit laat zich prima sturen. Bij onze copywriters wel tenminste.

3

SEO-gecertificeerd

Als onze copywriters webteksten schrijven, zorgen ze voor optimale vindbaarheid in de zoekmachines. Want ja, zonder lezers heb je aan al die mooie woorden helemaal niks.

4

Persoonlijk contact

Je hebt altijd een copywriter als vast aanspreekpunt. Nooit hoef je iets twee keer uit te leggen. Vanzelfsprekend, vinden wij.

5

Breed inzetbaar

We zijn kameleons. We werken zowel voor het bedrijfsleven als maatschappelijke instellingen en onderwijs.

6

Wij regelen het voor je

Jij als communicatieprofessional, marketeer, manager of ondernemer hebt het druk genoeg. Wij doen ons werk zonder gedoe.

copywriters webteksten

Webteksten

We laten jouw bezoeker zien wie je bent, waar je voor staat en natuurlijk wat je voor hem of haar kunt betekenen. Met de juiste triggers, zodat jouw website een dynamische leadgenerator wordt.

copywriters blogs

Blogs, artikelen & whitepapers

Met waardevolle informatie verrassen we jouw connecties, volgers of bezoekers. Met jouw expertise help je ze op weg. En dat gaat ook jou iets opleveren.

copywriters testimonials

Cases, testimonials & klantverhalen

Een succesvol partnership of een mooie klantreis vertalen wij naar inspirerende content. Met een goed verhaal zetten we jouw prospects aan het denken.

copywriter interviews

Interviews & reportages

Een gesprek is de perfecte basis om het naadje van de kous te weten te komen. Interviewen is dan ook daily business voor ons. Telefonisch of op locatie.

Social content(kalenders)

Met content die interessant is voor jouw doelgroep, vergroten we je zichtbaarheid en zetten we jouw deskundigheid in de spotlights. Zodat jij de eerste bent aan wie ze denken, als ze jouw dienst of product nodig hebben.

Nieuwsberichten & actualiteit

Relevant nieuws, organisatie-updates, brancheontwikkelingen: met teasende nieuwsberichten bereiken wij keer op keer jouw doelgroep.

Onze copywriters schrijven al voor:

tekstschrijven coop
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
BONHEUR HORECA GROEP IS DE GROOTSTE GASTVRIJHEIDSORGANISATIE IN MIDDEN-BRABANT.

Swaans Communicatie staat voor korte lijntjes en persoonlijk contact met mensen die de spreekwoordelijke pen van de organisatie begrijpen. Altijd maken ze een juiste vertaling richting het doel van de boodschap en de doelgroep! Elke tekst die wij nodig hebben vraagt om maatwerk en beleving. Omdat het team ons zo goed kent, weten we dat dit altijd goed komt. We worden echt ontzorgd. Kortom, Swaans Communicatie is een eigentijdse en meedenkende partner die ik graag aanbeveel.

tim wijdemans
Tim Wijdemans
Directeur
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
ompro is expert in online marketing en seo.

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn ervaren en enthousiaste specialisten. Ze denken goed na over hoe ze een lezer in beweging krijgen. Welke toon en argumenten zijn daarvoor nodig, welke twijfels moeten we wegnemen, welke informatie is relevant, wat is het seo-doel? Ze stellen na het ontvangen van een briefing gerust kritische vragen om nog beter tot de kern te komen. Daar ben ik blij mee, want ik zie die betrokkenheid direct terug in het eindresultaat.

mark van tuel
Mark van Tuel
Ondernemer en seo-specialist
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director

Een greep uit ons werk

Copywriters voor SEO-teksten

Zoekmachineoptimalisatie uitvoeren voor bestaande of nieuwe teksten? De tijd waarin je met een beetje keyword stuffing en het manipuleren van zinnen resultaat kon boeken, is voorbij. Gelukkig! Google heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en dus is het optimaliseren van teksten voor de zoekmachine werk voor specialisten geworden. Tekstspecialisten om precies te zijn. Wij zijn nadrukkelijk bezig met het up-to-date houden van onze kennis over optimalisatie. Dat combineren we met onze creatieve copywritingskills. Het resultaat? De lezer zal nauwelijks of helemaal niet merken dat een tekst is geoptimaliseerd. En dat resulteert in meer engagament en conversie.

Samen de strategie bepalen

Ben jij van mening dat het schrijven van goede geoptimaliseerde teksten inderdaad vakmanschap is, neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvende brainstormsessie. Dan kunnen we je laten zien dat je kunt scoren op termen met veel zoekvolume, maar daarnaast ook veel kunt bereiken door in een niche te gaan zitten met weinig concurrentie of zoekverkeer dat heel concreet scoort. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn getraind door ’s lands beste experts op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Met onze vakkundigheid zit het dus wel snor. Het beste bewijs? Het feit dat je deze zoekmachineoptimalisatie tekst en pagina hebt gevonden in Google en onze eigen optimalisatie dus aardig op orde is. Bekijk hier ook onze klanten en recente projecten.

Welke eindproducten kun je van onze copywriters verwachten?

  • Online teksten voor websites, online magazines en social media. Van webteksten tot blogs, infographics, nieuwsberichten, posts op Facebook, LinkedIn Twitter, Instagram en het inrichten van profielpagina’s en companypages.
  • Offline teksten voor magazines, folders, brochures, jaarverslagen, advertenties, draaiboeken, persberichten, toespraken, beleidsdocumenten, jaarplannen en meer.
  • Uitgewerkte vakartikelen, opiniestukken, reportages, interviews en verslagen. Inclusief het doen van research, het verzamelen, structureren en herschrijven van informatie. Kortom: een contentproductie van A tot Z over een specifiek onderwerp.


Copywriters met een scherpe blik

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn gespecialiseerd in het helder en aantrekkelijk verwoorden van elke boodschap. Schakel onze copywriters in voor allerlei opdrachten op het gebied van tekstschrijven en copywriting. Bekijk onze specialismen, zie voor welke prachtige bedrijven we al werken of neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak of meer informatie.


Zoek je een copywritingpartner in de zoekmachineoptimalisatie van je teksten, houd dan rekening met het volgende:

  • Google (en andere zoekmachines) manifesteert zich steeds meer als een mens. De zoekmachine leert. Dat betekent dat optimaliseren op een woord of een zinsdeel echt niet meer voldoende is om te scoren. Het semantische web, waar betekenissen, relaties en interpretaties met elkaar verweven zijn, is steeds meer bepalend. En dat betekent dat een goede tekst meer thematisch gericht is dan zoekwoordgericht. Lees hier bijvoorbeeld onze blog over Google Rankbrain.

  • Google kijkt naar wat er gebeurt op een pagina met teksten en andere content waarvoor je zoekmachineoptimalisatie hebt toegepast. Dus sta je (tijdelijk) op een toppositie, maar blijft niemand van je bezoekers langer dan enkele seconden hangen, dan zul je snel weer zakken. Kortom, ga met een term nooit voor een snel succes, maar vraag je vooral af wat je je lezer wil bieden. Heb je dat in kaart, dan vul je een pagina SEO-proof in, maar met de focus op de lezer.
  • In een volle markt met veel zelfbenoemde SEO-specialisten geldt vaak dat goedkoop duurkoop is. Hoe mooi en aanlokkelijk het ook klinkt, teksten die een paar cent per woord kosten, gaan je geen successen opleveren op de lange termijn. Reken eens uit wat het kost als je je zoekmachinoptimalisatie teksten elk half jaar moet aanpassen. En vergeet vooral ook niet de tijd die je zelf kwijt bent aan het organiseren van het werk en het sleutelen in het cms van je website.

Tekstschrijver of copywriter? 
Aan de borreltafel krijgen wij vaak de vraag: wat is het verschil tussen copywriters en tekstschrijvers? Een eenduidig antwoord is er niet. Voor de een (en voor Wikipedia) is een copywriter iemand die slogans, oneliners en pay offs schrijft. Voor een ander zijn beide schrijvers. Onze copywriters blinken vooral uit in inhoud. Dat betekent overigens niet dat we elke dag ellenlange verhalen schrijven. Integendeel. Wij schrijven net zo makkelijk een lange blog of een longread als een pakkende alinea voor een folder. Waarbij we altijd oog hebben voor commerciële doelen of een marketinggerelateerde boodschap. Onze kracht? Dat we die boodschap op een voor de lezer relevante manier weten te verpakken en voorzien van de juiste, activerende triggers

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur
Onze copywriters leren kennen?