SEO tekstschrijver voor website

Miriam Swaans

Miriam Swaans


+31(0)13 460 03 39

Vindbare webteksten leveren iets op

Een goede SEO-tekstschrijver (oftewel, een tekstschrijver voor websites) schrijft voor twee doelgroepen: de zoekmachines én de lezer of websitebezoeker. Vanzelfsprekend wil je een goed vindbare website en een toppositie in Google. Jouw zoekwoorden op een hoge plek in de resultaten. Maar er is meer! Uiteindelijk moet de bezoeker iets gaan doen: contact opnemen, een offerte aanvragen, een e-book downloaden of een product bestellen bijvoorbeeld. Kortom: jouw doel is meer bezoek én een hogere conversie en dus online rendement! Wil je de zekerheid van kwaliteit? Kies dan voor schrijvers met veel ervaring en een officiële erkende status of een certificaat.

Zoek jij een goede seo-tekstschrijver voor je website? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Niet op zoek naar webteksten? Ook voor andere soorten teksten ben je bij ons aan het juiste adres. 

Een goede SEO-tekstschrijver helpt je met:

  • Het selecteren van de zoektermen en zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt en die aansluiten op jouw producten of dienstverlening.
  • Het vertalen van die zoektermen naar de intentie achter een ingetypt zoekwoord. Een voorbeeld: iemand typt in ‘fietsen voordeel’. Dan kan het zijn dat iemand meer wil weten over (gezondheids)voordelen van fietsen, maar ook is het mogelijk dat iemand juist een nieuwe fiets wil kopen en een winkel zoekt waar hij korting kan krijgen.
  • Het verwerken van intenties naar effectieve teksten die ervoor zorgen dat je bezoeker actie onderneemt. Jij ontvangt meer ingevulde contactformulieren, verkoopt meer in je webshop of krijgt meer offerteaanvragen. Daar gaat het om, toch?

Kortom, creatieve en doelgerichte SEO-tekstschrijvers zorgen ervoor dat de bezoeker op zijn wenken wordt bediend én dat jij jouw doel bereikt. Weten hoe wij dat aanpakken? Neem direct contact met ons op of vraag een offerte aan.

tekstschrijver seo

SEO-tekstschrijver: doelstellingen

Swaans Communicatie biedt meerdere diensten op het raakvlak van content en zoekmachineoptimalisatie. Onze SEO-schrijvers zijn op de hoogte van alle relevante en actuele regels van Google en zorgen dat een tekst aan alle voorwaarden voldoet. Gelijktijdig kijken zij ook naar het doel van de opdrachtgever. Wat moet een bezoeker op de website doen? Een product kopen, een contactformulier invullen, een positieve houding krijgen ten opzichte van de organisatie, meer brand awareness krijgen?

Op basis van de doelstellingen schrijven wij een tekst op maat die voldoet aan alle actuele eisen van de zoekmachines. Logischerwijs voorzien wij SEO-teksten van de juiste titles en descriptions (metatags), anchorteksten en alt-tags. Kortom, we geven Google alle technische elementen die belangrijk zijn om een webpagina goed te indexeren.

Soorten SEO-teksten
Onze SEO-tekstschrijvers hebben veel ervaring in het schrijven van allerlei soorten teksten met SEO-eisen. We starten graag bij de contentstrategie, maar met net zoveel plezier focussen we op de uitvoering ervan. Denk aan het schrijven voor/van:

  • Landingspagina’s gericht op specifieke keywords (zoals voor Limango)
  • Inhoudelijke en inspirerende blogs en contentpagina’s (zoals voor Generali)
  • Nieuwsartikelen en updates (zoals voor Parkeergarage Heuvelpoort)
  • Pagina’s met tips en advies of productbeschrijvingen (zoals voor Bol.com en Floris van Bommel)
  • Digitale magazines (zoals voor Cubiss)

Daarbij kijken onze SEO-tekstschrijvers niet alleen naar letters en woorden. Ze bieden ook ondersteuning in usability, het selecteren van geschikte afbeeldingen en het samenstellen van bijvoorbeeld infographics en visuals. Jouw bezoeker verleiden en boeien, daar draait het om. Wij kennen de belangrijkste conversietriggers en passen deze op de juiste plekken toe. Jouw rankings een boost geven door SEO-teksten aan te vullen met kwalitatieve en betrouwbare linkbuilding? Ook die zorg nemen we je graag uit handen. We werken samen met een van de beste linkbuildspecialisten van Nederland. Door de juiste content te combineren met effectieve linkbuilding, geef je de concurrentie het nakijken.

SEO-tekstschrijvers met kwaliteit

Wil je ook de stap zetten naar kwalitatieve SEO-teksten die dus niet alleen nieuwe bezoekers naar jouw site trekken, maar ze ook toegevoegde waarde en optimale informativiteit bieden? Zodat deze bezoekers daadwerkelijk vinden wat ze zoeken en jouw organisatie hiervan profiteert in de vorm van nieuwe leads, opdrachten en omzet? Neem dan contact op met de SEO-tekstschrijvers van Swaans Communicatie en laat je adviseren. Denk daarbij aan de manier waarop je ons gevonden hebt: via een toppositie in de zoekmachine! Verwacht bij ons geen stunttarieven of bodemprijzen per woord, maar vriendelijke, reële tarieven die écht tot duurzaam resultaat leiden.

Contact
Ben je op zoek naar kwalitatieve SEO-teksten voor jouw website? Neem dan contact met ons op via info@swaanscommunicatie.nl of telefonisch via 013 460 03 39.

Wij helpen je graag bij het verbeteren van je posities in de organische resultaten van Google. Vraag direct informatie aan.