SEO-tekstschrijver voor je website nodig?

Een goede SEO-tekstschrijver (oftewel, een tekstschrijver voor websites) schrijft voor twee doelgroepen: de zoekmachines én de lezer of websitebezoeker. Vanzelfsprekend wil je een goed vindbare website en een toppositie in Google. Jouw zoekwoorden op een hoge plek in de resultaten. Maar er is meer!

Uiteindelijk moet de bezoeker die de teksten leest iets gaan doen: contact opnemen, een offerte aanvragen, een e-book downloaden of een product bestellen bijvoorbeeld. Converteren dus.

Kortom: jouw doel is meer bezoek én een hogere conversie en dus online rendement! Wil je de zekerheid van kwaliteit? Kies dan voor schrijvers met veel ervaring en een officiële erkende status of een seo-certificaat.

Een goede SEO-tekstschrijver helpt je met:

  • Het selecteren van de (door jou bepaalde) zoektermen en zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt en die aansluiten op jouw producten of dienstverlening.
  • Het vertalen van die zoektermen naar de intentie achter een ingetypt zoekwoord. Een voorbeeld: iemand typt in ‘fietsen voordeel’. Dan kan het zijn dat iemand meer wil weten over (gezondheids)voordelen van fietsen, maar ook is het mogelijk dat iemand juist een nieuwe fiets wil kopen en een winkel zoekt waar hij korting kan krijgen.
  • Het toevoegen van psychologische triggers die ervoor zorgen dat je bezoeker actie onderneemt. Jij ontvangt meer ingevulde contactformulieren, verkoopt meer in je webshop of krijgt meer offerteaanvragen. Want goede rankings zijn leuk, maar commercieel succes, daar gaat het om!

In de afgelopen jaren hebben wij honderden organisaties geholpen bij het schrijven van teksten die voor hun websitebezoekers van toegevoegde waarde zijn. Wij kijken graag mee welke mogelijkheden er ook voor jouw online marketing zijn.

Jouw website beter vindbaar maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij halen het maximale uit jouw website.

1

Officieel SEO-gecertificeerd

Onze seo-tekstschrijvers en het bureau zijn in het bezit van een SEO-certificaat. Onze tekstschrijvers zijn getraind door een van de Nederlandse topexperts op dit gebied. En natuurlijk volgen we alle ontwikkelingen continu. Zo maken we jouw website met goede teksten maximaal vindbaar.

2

Zeer ervaren

Tekstschrijven voor de zoekmachines leer je niet in een paar weken. Al sinds 2004 timmeren wij aan de weg en schrijven we voor het internet. Bij ons staat altijd de bezoeker centraal, voldoen aan de eisen van Google en andere zoekmachines is altijd een basisvoorwaarde.

3

Vaste prijs voor een project

We doen van tevoren een goede projectinventarisatie, zodat we weten wat de omvang is en hoeveel (web)teksten we gaan schrijven. Jij krijgt een all-in tarief. Een prijs per pagina of een prijs voor het complete traject. Wel zo prettig.

4

Flexibiliteit en zekerheid

Reken ons af op deadlines en maak gebruik van onze flexibiliteit. Wij snappen dat je soms snel wilt schakelen en helpen je daar graag bij. Natuurlijk staat kwaliteit altijd centraal, maar soms moet je gewoon in een hogere versnelling.

5

Persoonlijk en betrokken

Jouw eerste aanspreekpunt is de tekstschrijver die het project onder haar hoede heeft en dus met jou ook schakelt op de inhoud. Je hoeft nooit twee keer hetzelfde uit te leggen. Heel normaal, toch?

6

Resultaat staat centraal

Nadat onze SEO-teksten zijn gepubliceerd en vindbaar worden, gaan ze hun werk doen. Bezoek opleveren, converteren, commerciaal van waarde worden. Wil je verder met ons finetunen na die eerste fase en optimaliseren? Wij blijven graag betrokken.

Wij helpen de volgende organisaties al bij het vergroten van hun online zichtbaarheid:

tekstschrijven dmg
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
ompro is expert in online marketing en seo.

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn ervaren en enthousiaste specialisten. Ze denken goed na over hoe ze een lezer in beweging krijgen. Welke toon en argumenten zijn daarvoor nodig, welke twijfels moeten we wegnemen, welke informatie is relevant, wat is het seo-doel? Ze stellen na het ontvangen van een briefing gerust kritische vragen om nog beter tot de kern te komen. Daar ben ik blij mee, want ik zie die betrokkenheid direct terug in het eindresultaat.

mark van tuel
Mark van Tuel
Ondernemer en seo-specialist

Onze teksten frisser, consequenter, professioneler en echt goed geschreven. Maar dan wel alsof we het zelf gedaan hebben. Zo voelt het als Swaans Communicatie onze teksten schrijft. Want ze werken mee als collega’s, zijn helemaal ingecheckt op de business. En prettig om mee te werken. Met dezelfde passie als waarmee wij onze diensten en producten goed voor het voetlicht brengen. Niet bang om feedback te geven als ze denken dat het beter kan. Een aanwinst in ons team.

Janet Moltmaker
Directeur
BONHEUR HORECA GROEP IS DE GROOTSTE GASTVRIJHEIDSORGANISATIE IN MIDDEN-BRABANT.

Swaans Communicatie staat voor korte lijntjes en persoonlijk contact met mensen die de spreekwoordelijke pen van de organisatie begrijpen. Altijd maken ze een juiste vertaling richting het doel van de boodschap en de doelgroep! Elke tekst die wij nodig hebben vraagt om maatwerk en beleving. Omdat het team ons zo goed kent, weten we dat dit altijd goed komt. We worden echt ontzorgd. Kortom, Swaans Communicatie is een eigentijdse en meedenkende partner die ik graag aanbeveel.

tim wijdemans
Tim Wijdemans
Directeur
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar

Een greep uit ons werk

SEO-tekstschrijver: doelstellingen

Swaans Communicatie biedt meerdere diensten op het raakvlak van content en zoekmachineoptimalisatie. Onze SEO-schrijvers zijn op de hoogte van alle relevante en actuele regels van Google en zorgen dat een tekst aan alle voorwaarden voldoet. Gelijktijdig kijken zij ook naar het doel van de opdrachtgever. Wat moet een bezoeker op de website doen? Een product kopen, een contactformulier invullen, een positieve houding krijgen ten opzichte van de organisatie, meer brand awareness krijgen?

Op basis van de doelstellingen schrijven wij een tekst op maat die voldoet aan alle actuele eisen van de zoekmachines. Logischerwijs voorzien wij SEO-teksten van de juiste titles en descriptions (metatags), anchorteksten en alt-tags. Kortom, we geven Google alle technische elementen die belangrijk zijn om een webpagina goed te indexeren.

Soorten SEO-teksten
Onze SEO-tekstschrijvers hebben veel ervaring in het schrijven van allerlei soorten teksten met SEO-eisen. We starten graag bij de contentstrategie, maar met net zoveel plezier focussen we op de uitvoering ervan. Denk aan het schrijven voor/van:

 

Daarbij kijken onze SEO-tekstschrijvers niet alleen naar letters en woorden. Ze bieden ook ondersteuning in usability, het selecteren van geschikte afbeeldingen en het samenstellen van bijvoorbeeld infographics en visuals. Jouw bezoeker verleiden en boeien, daar draait het om. Wij kennen de belangrijkste conversietriggers en passen deze op de juiste plekken toe. Jouw rankings een boost geven door SEO-teksten aan te vullen met kwalitatieve en betrouwbare linkbuilding? Ook die zorg nemen we je graag uit handen. We werken samen met een van de beste linkbuildspecialisten van Nederland. Door de juiste content te combineren met effectieve linkbuilding, geef je de concurrentie het nakijken.

SEO-tekstschrijvers met kwaliteit

Wil je ook de stap zetten naar kwalitatieve SEO-teksten die dus niet alleen nieuwe bezoekers naar jouw site trekken, maar ze ook toegevoegde waarde en optimale informativiteit bieden? Zodat deze bezoekers daadwerkelijk vinden wat ze zoeken en jouw organisatie hiervan profiteert in de vorm van nieuwe leads, opdrachten en omzet? Neem dan contact op met de SEO-tekstschrijvers van Swaans Communicatie en laat je adviseren. Denk daarbij aan de manier waarop je ons gevonden hebt: via een toppositie in de zoekmachine! Verwacht bij ons geen stunttarieven of bodemprijzen per woord, maar vriendelijke, reële tarieven die écht tot duurzaam resultaat leiden.

Contact
Ben je op zoek naar kwalitatieve SEO-teksten voor jouw website? Neem dan contact met ons op via info@swaanscommunicatie.nl of telefonisch via 013 460 03 39.

Wij helpen je graag bij het verbeteren van je posities in de organische resultaten van Google. Vraag direct informatie aan.