Op zoek naar een

tekstschrijver voor je

zakelijke blogs?

Swaans Communicatie

Al meer dan 15 jaar schrijven wij krachtige teksten en effectieve blogs die organisaties en merken succesvoller maken.

Heb jij behoefte aan goede blogs, maar:

 • heb je te weinig tijd om ermee aan de slag te gaan?
 • weet je niet wat je moet schrijven om je lezer te boeien?
 • kan je huidige tekstschrijver het tempo of volume niet bijbenen?
 • heb je zelf niet alle kennis in huis om écht kwalitatieve en relevante blogs te schrijven?
 • en krijg je er ook simpelweg geen energie van?


Dat begrijpen wij. Je bent niet de enige! Gelukkig heb je nu de oplossing gevonden.

Met de hulp van ons team ervaren tekstschrijvers bereiken de blogs van onze klanten wekelijks duizenden lezers. Wij blinken uit in:

 • het doorgronden van jouw business, hoe complex ook (bijvoorbeeld door het interviewen van inhoudsdeskundigen)
 • het bedenken van creatieve en effectieve invalshoeken
 • het maken van triggerende koppen en prikkelende stellingen
 • het uit handen nemen van het gedoe en geregel
 • zelfstandig onderzoek doen
 • een topresultaat neerzetten waarmee jij direct aan de slag kunt (inclusief berichten voor social waarmee je jouw blog kunt boosten)

Of je nu wilt inspireren, je mening wilt geven, je lezers wilt boeien met tips en tricks of keihard aan de slag wilt om voor jouw merk thought leadership te claimen: kom maar op!   

Stel ons je vraag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kun je ons ook per mail of telefonisch bereiken.

1

Vaste prijs voor een opdracht

Voor aanvang van een opdracht doen een goede inventarisatie. Daarna maken we een vaste projectprijs. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig.

2

Officeel SEO-gecertificeerd

Ons team is zelfs SEO-gecertificeerd. We zijn getraind door een van de topexperts op dit gebied en houden onze kennis continu up-to-date. Jouw online succes is immers het onze!

3

Flexibiliteit en zekerheid

Vanwege de omvang van ons team, kunnen we altijd snel schakelen. Ons tekstbureau is dus herkenbaar aan korte doorlooptijden, direct persoonlijk contact en een continue bezetting.

4

Persoonlijk contact

Je hebt bij ons tekstbureau altijd een vast aanspreekpunt, iemand die volledig op de hoogte is van het project en jou op de hoogte houdt van de stand van zaken.

5

Korte levertijden

Strakke deadlines, spoedopdrachten, persberichten met een specifieke publicatiedatum: wij draaien er onze hand niet voor om.

6

Veel en brede ervaring

Swaans Communicatie is al sinds 2004 gespecialiseerd in tekstschrijven. We hebben ons sindsdien breed georienteerd. En dus werken we zowel voor het bedrijfsleven als maatschappelijke instellingen en onderwijs.

copywriters blogs

Blogs, artikelen en whitepapers

Met waardevolle informatie verrassen we jouw connecties, volgers of bezoekers. Met jouw expertise help je ze op weg. En dat gaat ook jou iets opleveren.

copywriters webteksten

Webteksten

We laten jouw bezoeker zien wie je bent, waar je voor staat en natuurlijk wat je voor hem of haar kunt betekenen. Met de juiste triggers, zodat jouw website een dynamische leadgenerator wordt.

copywriters testimonials

Testimonials & cases

Een succesvol partnership of een mooie klantreis vertalen wij naar inspirerende content. Met een goed verhaal zetten we jouw prospects aan het denken.

copywriter interviews

Interviews & reportages

Een gesprek is de perfecte basis om het naadje van de kous te weten te komen. Interviewen is dan ook daily business voor ons. Telefonisch of op locatie.

Nieuwsberichten & actualiteit

Relevant nieuws, organisatie-updates, brancheontwikkelingen: met teasende nieuwsberichten bereiken wij keer op keer jouw doelgroep.

Persberichten & public relations

Een nieuwswaardig, objectief bericht waarmee jouw organisatie in de media komt. Of corporate content voor een breed publiek, zoals een beleidsdocument of een jaarverslag.

Social content(kalenders)

Met content die interessant is voor jouw doelgroep, vergroten we je zichtbaarheid en zetten we jouw deskundigheid in de spotlights. Zodat jij de eerste bent aan wie ze denken, als ze jouw dienst of product nodig hebben.

E-mailnieuwsbrieven

Van het bedenken en invullen van een complete automationflow tot het maken van inspirerende oneliners of compacte lees-meer-artikelen. Wij maken e-mails interessant voor je lezers en zorgen voor clicks, leads en conversie.

Vacature- & advertentieteksten

Zoek je nieuwe medewerkers of klanten? Met de juiste psychologische triggers maken wij onweerstaanbare teksten!

Onze copywriters schrijven al voor deze organisaties:

tekstschrijver tender
copywriters
tekstschrijver onderwijs
webteksten
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
ompro is expert in online marketing en seo.

De tekstschrijvers van Swaans Communicatie zijn ervaren en enthousiaste specialisten. Ze denken goed na over hoe ze een lezer in beweging krijgen. Welke toon en argumenten zijn daarvoor nodig, welke twijfels moeten we wegnemen, welke informatie is relevant, wat is het seo-doel? Ze stellen na het ontvangen van een briefing gerust kritische vragen om nog beter tot de kern te komen. Daar ben ik blij mee, want ik zie die betrokkenheid direct terug in het eindresultaat.

mark van tuel
Mark van Tuel
Ondernemer en seo-specialist
BONHEUR HORECA GROEP IS DE GROOTSTE GASTVRIJHEIDSORGANISATIE IN MIDDEN-BRABANT.

Swaans Communicatie staat voor korte lijntjes en persoonlijk contact met mensen die de spreekwoordelijke pen van de organisatie begrijpen. Altijd maken ze een juiste vertaling richting het doel van de boodschap en de doelgroep! Elke tekst die wij nodig hebben vraagt om maatwerk en beleving. Omdat het team ons zo goed kent, weten we dat dit altijd goed komt. We worden echt ontzorgd. Kortom, Swaans Communicatie is een eigentijdse en meedenkende partner die ik graag aanbeveel.

tim wijdemans
Tim Wijdemans
Directeur

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar

Onze teksten frisser, consequenter, professioneler en echt goed geschreven. Maar dan wel alsof we het zelf gedaan hebben. Zo voelt het als Swaans Communicatie onze teksten schrijft. Want ze werken mee als collega’s, zijn helemaal ingecheckt op de business. En prettig om mee te werken. Met dezelfde passie als waarmee wij onze diensten en producten goed voor het voetlicht brengen. Niet bang om feedback te geven als ze denken dat het beter kan. Een aanwinst in ons team.

Janet Moltmaker
Directeur

Een greep uit ons werk

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur