Het schrijfteam van Swaans Communicatie is wegens steeds meer vraag naar specifieke expertise op zoek naar een amateur-whizkid, pixelfan, (big-)datafreak en technieklover met een ijzersterk gevoel voor marketing en content. En naast dit alles ben je straks vooral ook onze nieuwe: 

commercieel tekstschrijver (copywriter) ict en techniek (24-32 uur)

met aantoonbare werkervaring

Wat ga je in deze rol doen? 

Je werkt zelfstandig op grote en kleine projecten voor bestaande en nieuwe klanten in de wereld van ict, innovatie en techniek. Geen twee klussen zijn hetzelfde. Soms maak je een mailing over technische producten, op een ander moment draai je een compleet webtekstenproject of geef je invulling aan contentmarketingplannen met blogs, cases en whitepapers. Rode draad is vrijwel altijd dat je complexe materie begrijpelijk maakt, zonder de lezer of de afzender tekort te doen.

Wat zijn zoal je taken?

 • Je schrijft teksten, vaak met een commercieel karakter. Je verzamelt hiervoor zelf de input, houdt interviews en doet research.
 • Je verzorgt zelf de planning, bewaakt deadlines en begrotingen en bespreekt de voortgang en feedback direct met de klant. Bij omvangrijkere opdrachten doe je dit samen met onze projectmanager.
 • Als gelijkwaardige gespreks- en sparringspartner voor de klant denk je oplossingsgericht mee op alle vlakken. Van strategie, contntvorm en invalshoek tot het het managen van deadlines en het optimaal inrichten van het projectproces.

Wie ben jij?

 • Je bent een ervaren tekstschrijver die de inhoudelijke boodschap duidelijk en aantrekkelijk weet te verwoorden en daarbij ook de allerkleinste details op orde heeft. Creatief zijn is je aangeboren, dat is te zien in je eindproducten.
 • Je bent een ondernemend en representatief persoon die op het ene moment graag brainstormt met klanten en zich op andere momenten juist terugtrekt om meters te maken en teksten op topniveau af te leveren.
 • Jij bent een deskundig luisterend oor voor klanten met kennis van zaken. Je verplaatst je eenvoudig in hen, bent inhoudelijk sterk en snapt met wat voor soort content zij hun doelgroep, prospects of klanten raken.
 • Jouw commerciële inzicht vertaalt zich naar het proactief adviseren van klanten, signaleren van kansen voor ons eigen bedrijf en goed timemanagement.

Jouw opleiding en cv bieden voldoende bewijs voor jouw competenties op het vlak van tekstschrijven, maar bij voorkeur heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van journalistiek, communicatie en/of management. Ben je nu actief als zelfstandig tekstschrijver/ondernemer en zou je jouw talenten liever weer in loondienst benutten? Ook dan is deze vacature mogelijk interessant. Heb je geen relevante werkervaring of ben je op zoek naar meer freelance opdrachten, dan heeft het geen zin om te reageren.

Wie zijn wij?

 • Swaans Communicatie is als tekstbureau al ruim 16 jaar de schrijvende kracht van veel bedrijven, marketingafdelingen en communicatieadviseurs.
 • We hebben een gezonde mix van eenmalige en doorlopende opdrachten op het vlak van tekstschrijven, contentmarketing, branding en zichtbaarheid. Zo voeren we de redactie over contentplatforms en magazines, zijn we ghostwriter voor diverse blogs en schrijven en redigeren we webteksten.
 • Onze opdrachtgevers bevinden zich in het bedrijfsleven, techniek, ICT, sociale domein, zorg en educatie.
 • Onze primaire focus ligt op het bedenken en schrijven van nieuwe content, maar daarnaast zijn onze ondersteunende, strategische en regisserende taken voor onze klanten ook van grote waarde.
 • We zijn altijd punctueel, proactief en signalerend.

In onze huiselijke studio in de Tilburgse binnenstad, in creatief gebouw DePLINT, is altijd ruimte voor gezelligheid, initiatief en flexibiliteit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons zichzelf kan zijn, met plezier zijn of haar werk doet, iets over heeft voor de ander en een goede balans heeft tussen werk en privé.

Bij deze functie hoort een marktconform salaris. Het aantal uren en werkdagen zijn in overleg, net als andere individuele voorkeuren die voor de kandidaat van belang zijn om deze functie succesvol uit te voeren. Gezien de functie wordt wel van je verwacht dat je minimaal drie dagen per week werkt. Een deel van deze uren kan met thuiswerken worden ingevuld.

Het maken van een proefopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reageren? 
Past deze functie perfect bij jou? Stuur dan per e-mail een reactie naar miriam@swaanscommunicatie.nl. Ook wanneer je vragen hebt, kun je deze mailen.

Graag ontvangen we:

 • Korte motivatie (laat je schrijftalent zien!) en je CV
 • Eén of twee door jou geschreven teksten waar je trots op bent

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.