Het schrijfteam van Swaans Communicatie zoekt vanwege de groeiende vraag naar strategische en conceptmatige invulling van content een ervaren kapstok-ontwikkelaar, denker zonder box, nieuwsgierigaard, woordkunstenaar en topcollega die zichzelf onmisbaar maakt in de rol van:  

Copywriter met conceptkwaliteiten (24-32 uur)

Pak jij elke lezer bij de lurven?

Wat ga je doen?

 • Je helpt onze klanten en collega’s bij de tekstuele doorvertaling van vraagstukken over branding, storytelling, contentmarketing en campagnes.
 • Je geeft organisaties die content als strategie kiezen een eigen stem. Je ontwikkelt brand voices, copyplatforms en tone of voices. Vervolgens vertaal je ze door naar concrete uitingen, waaraan je ook zelf meewerkt.
 • Je schrijft zowel business-to-business- als business-to-consumer-teksten. Binnen deze twee segmenten maak je teksten die specifieke doelgroepen aanspreken. In verreweg de meeste gevallen is een commercieel doel het vertrekpunt van onze opdracht.
 • Je inventariseert opdrachten, maakt planningen, stemt af met klanten en stroomlijnt je eigen processen zodat je je deadlines haalt.
 • Je legt je werkzaamheden vast in ons projectmanagementsysteem.
 • Je inspireert je collega’s tijdens brainstorms, fungeert voor hen als tegenlezer en neemt initiatief om hen te helpen wanneer het nodig is.

Wie ben jij?

 • Je bent een doorgewinterde copywriter die met woorden zelfs het saaiste sexy kan maken, die houdt van woordgoochelen, dubbele bodems in elkaar knutselt, maar ook bloedserieus en inhoudelijk kan zijn als het moet. Jij weet hoe je storytelling inzet en contentmarketing laat werken.
 • Je hebt de technieken en bagage in huis om voor elke doelgroep relevante en overtuigende teksten te schrijven. Complexe zaken duidelijk en concreet maken? Geen punt voor jou.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van zaken als een brand voice, copyplatforms, verbal branding guides en soortgelijke concepten.
 • Je bent creatief van strategie tot uitvoering. Een thema of campagne vertaal je moeiteloos door naar treffende teksten voor diverse contentdragers. Je bent een kei in shortcopy, maar ook voor een goed stuk met inhoud duik je niet weg.
 • Je bent inspirator en brainstormpartner voor je collega’s die zich vooral bezighouden met long copy.
 • Je krijgt energie van een warm, betrokken team én geniet van de rust als iedereen zelfstandig en geconcentreerd werkt.
 • Voor klanten ben jij een luisterend oor met kennis van zaken en een inspirator vol creatieve ideeën. Je verplaatst je eenvoudig in hen en snapt met wat voor soort content zij hun doelgroep, prospects of klanten willen raken.

Jouw opleiding en cv bieden voldoende bewijs voor jouw competenties en ervaring. Daarnaast heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van journalistiek of communicatie. Ben je nu actief als zelfstandig tekstschrijver/ondernemer en zou je jouw talenten liever weer in loondienst benutten? Ook dan is deze vacature mogelijk interessant. Heb je geen relevante werkervaring, dan heeft het geen zin om te reageren.

Wie zijn wij?

 • Swaans Communicatie is als tekstbureau al ruim 16 jaar de schrijvende kracht van veel marketingafdelingen en communicatieadviseurs.
 • We hebben een gezonde mix van eenmalige en doorlopende opdrachten op het vlak van tekstschrijven, contentmarketing, branding en zichtbaarheid. Zo voeren we de redactie over contentplatforms en magazines, zijn we ghostwriter voor diverse blogs en schrijven en redigeren we webteksten.
 • Onze opdrachtgevers bevinden zich met name in het bedrijfsleven, het sociale domein, ict, zorg en educatie. Daarnaast zijn we sparringpartner voor diverse marketing-, communicatie- en reclamebureaus.
 • Onze primaire focus ligt op het bedenken en schrijven van nieuwe content. Tegelijkertijd is al ons ondersteunende en regisserende werk van grote waarde voor onze klanten.
 • We staan altijd klaar om te helpen en zijn punctueel, proactief en signalerend.

In onze heerlijk studio in de Tilburgse spoorzone, is altijd ruimte voor gezelligheid, initiatief en flexibiliteit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, met plezier zijn of haar werk doet, iets over heeft voor de ander en een goede balans heeft tussen werk en privé.

Bij deze functie hoort een marktconform salaris. Het aantal uren en werkdagen zijn in overleg, net als andere individuele voorkeuren die voor de kandidaat van belang zijn om deze functie succesvol uit te voeren. Gezien de functie wordt wel van je verwacht dat je minimaal drie dagen per week werkt. Gedeeltelijk vanuit huis werken is mogelijk. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, maar als we tevreden zijn en de omstandigheden het toestaan, hopen we dat je blijft.

Het maken van een proefopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reageren? 
Past deze functie perfect bij jou? Stuur dan per e-mail een reactie naar solliciteren@swaanscommunicatie.nl, ter attentie van Miriam Swaans. Ook wanneer je vragen hebt, kun je deze mailen naar dit adres.

Graag ontvangen we:

 • Korte motivatie (laat je schrijftalent zien!) en je CV
 • Eén of twee door jou geschreven teksten waar je trots op bent

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.