Het ervaren schrijversteam Swaans Communicatie typt al op toptempo, maar kan de groeiende vraag naar goede content nauwelijks bijbenen. Daarom zoeken we naar een geboren nieuwsgierigaard, pie(n)tjeprecies, klantvriend(in), touwtjes-in-handen-type en topcollega die bij ons aansluit om samen nog meer meters te maken. Ons bureau, dat zich voor mooie merken en betekenisvolle organisaties bezighoudt met onder andere storytelling, contentmarketing en employer branding is gevestigd in Tilburg, pal naast het station. Deels thuiswerken is mogelijk.

Creatieve tekstschrijver (28 – 32 uur)
Wil jij samen met ons nog meer lezers bij de kladden pakken?


Wat ga je doen?

 • Je werkt zelfstandig en samen met onze klanten (b2b en b2c) aan zowel compacte als langdurige content- en tekstprojecten. De ene keer start je vanuit een strategische en adviserende rol, een andere keer begint direct het schrijfproces.
 • Je schrijft allerlei soorten teksten voor uiteenlopende media. Van webteksten tot blogs, whitepapers, persberichten, artikelen voor (corporate) magazines, nieuwsberichten voor interne media en noem maar op. Gemene deler: onze klanten hebben allemaal echt iets te vertellen.
 • Je bent eigenaar van jouw projecten en overlegt hierover met de klant, bedenkt de strategie of invalshoek, houdt interviews (online, telefonisch of fysiek) en transformeert de input naar een toptekst die rechtstreeks op z’n doel afgaat. Maar ook al ben je regisseur van je eigen productie, je collega’s zijn er altijd om te sparren.
 • Je ondersteunt je collega’s tijdens brainstorms, fungeert voor hen als tegenlezer en neemt initiatief om hen te helpen wanneer het nodig is.

Wie ben jij?

 • Je bent een creatieve tekstschrijver met brede interesses en eindeloze nieuwsgierigheid. Je wilt het naadje van de kous weten als je mensen interviewt en hebt altijd ook de interesse van de lezer scherp.
 • Je hebt de tools en bagage in huis om elke doelgroep warm te krijgen voor jouw verhaal. Complexe zaken eenvoudig maken zonder belerend over te komen? Een expert interviewen over iets ingewikkelds? Eitje voor jou.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het schrijven voor zowel de zakelijke markt als voor consumenten.
 • Je krijgt energie van een warm, betrokken team én geniet van de rust als iedereen zelfstandig en geconcentreerd werkt.
 • Voor klanten ben jij een luisterend oor met kennis van zaken. Je bent bovendien zelfverzekerd genoeg om hen advies te geven.
 • Plannen, overzicht bewaken en deadlines trotseren: voor jou een vanzelfsprekendheid.

Jouw opleiding en cv bieden voldoende bewijs voor jouw staat van dienst als schrijver. Daarnaast heb je een relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding. Ben je nu actief als zelfstandig tekstschrijver of ondernemer en denk je erover om jouw solitaire bestaan te verruilen voor de gezelligheid van een team? Ook dan is deze vacature mogelijk interessant. Heb je geen relevante werkervaring, dan heeft het geen zin om te reageren.

Wie zijn wij?

 • Swaans Communicatie is als tekstbureau al bijna 18 jaar de schrijvende kracht van marketingafdelingen en communicatieadviseurs van toonaangevende merken, bedrijven en organisaties.
 • We hebben een gezonde mix van eenmalige en doorlopende opdrachten op het vlak van tekstschrijven, contentmarketing, branding en zichtbaarheid. Zo voeren we de redactie over contentplatforms en magazines, zijn we ghostwriter voor diverse blogs en schrijven en redigeren we webteksten.
 • Onze opdrachtgevers bevinden zich met name in het bedrijfsleven, het sociale domein en educatie. Ook zijn we actief voor toonaangevende merken en zijn we sparringpartner voor diverse marketing- en communicatiebureaus. Voor hen werken we aan content en campagnes van nationale en internationale merken.
 • Onze primaire focus ligt op het bedenken en schrijven van nieuwe content, maar we regelen ook veel voor onze klanten. Interviews inplannen, zelf researchen, deadlines halen, teksten aanleveren bij designers en drukkers: allemaal daily business.
 • Als teamgenoten staan we altijd voor elkaar klaar. Alvast meer weten over elk van ons? Klik op deze pagina op onze profielfoto’s voor een persoonlijke, digitale kennismaking.

Plan-t
In onze heerlijk lichte en splinternieuwe studio in de Tilburgse spoorzone (gebouw Plan-t, pal naast het station), is altijd ruimte voor gezelligheid, initiatief en flexibiliteit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons zichzelf kan zijn, met plezier zijn of haar werk doet, iets over heeft voor de ander en een goede balans heeft tussen werk en privé.


Wat beloven we jou? 

Bij deze functie hoort een marktconform salaris. We overleggen graag met je over het aantal uur en de werkdagen, waarvan je maximaal de helft vanuit huis kunt werken. Als je dat wilt tenminste. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, maar als we tevreden zijn en de omstandigheden het toestaan, hopen we dat je blijft.


Reageren? 

Past deze functie perfect bij jou? Stuur dan per e-mail een reactie naar Miriam Swaans. Heb je vragen? Stel ze haar dan gerust.

Graag ontvangen we (uiterlijk 29 mei 2022):

 • Korte motivatie (laat je schrijftalent zien!) en je CV
 • Eén of twee door jou geschreven teksten waar je trots op bent

Het maken van een proefopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.