Het ervaren schrijversteam Swaans Communicatie typt al op toptempo, maar kan de vraag naar goede content niet stoppen. En daarom zoeken we wederom naar een geboren nieuwsgierigaard, pie(n)tjeprecies, klantvriend(in), touwtjes-in-handen-type en topcollega die bij ons aansluit en zichzelf onmisbaar maakt in de rol van:

Creatief en commercieel tekstschrijver – copywriter (28 – 32 uur)
Heb jij het talent om al je lezers bij de kladden te pakken?

Wat ga je doen?

 • Je werkt zelfstandig en samen met onze klanten (b2b en b2c) aan zowel compacte als langdurige content- en tekstprojecten. De ene keer start je vanuit een strategische en adviserende rol, een andere keer begint direct het schrijfproces.
 • Je schrijft allerlei soorten teksten voor uiteenlopende media. Van webteksten tot blogs, whitepapers, persberichten, artikelen voor (corporate) magazines, brochures, e-mailings en noem maar op. Gemene deler: onze klanten hebben allemaal echt iets te vertellen.
 • Je bent eigenaar van jouw projecten en overlegt hierover met de klant, bedenkt de strategie of invalshoek, houdt interviews (online, telefonisch of fysiek) en transformeert de input naar een toptekst die rechtstreeks op z’n doel afgaat. Maar ook al ben je regisseur van je eigen productie, je collega’s zijn er altijd om te sparren.
 • Je ondersteunt je collega’s tijdens brainstorms, fungeert voor hen als tegenlezer en neemt initiatief om hen te helpen wanneer het nodig is.

Wie ben jij?

 • Je bent een creatieve tekstschrijver met brede interesses en eindeloze nieuwsgierigheid. Je trekt er graag opuit, letterlijk, maar ook (omdat het nu niet anders kan) van afstand. En de telefoon is je beste vriend.
 • Je hebt de tools en bagage in huis om elke doelgroep warm te krijgen voor jouw verhaal. Complexe zaken eenvoudig maken zonder belerend over te komen? Eitje voor jou.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het schrijven voor zowel de zakelijke markt als voor consumenten.
 • Je krijgt energie van een warm, betrokken team én geniet van de rust als iedereen zelfstandig en geconcentreerd werkt.
 • Voor klanten ben jij een luisterend oor met kennis van zaken. Je verplaatst je eenvoudig in hen en snapt met wat voor soort content zij hun doelgroep, prospects of klanten raken.
 • Jouw commerciële inzicht vertaalt zich naar het signaleren van kansen voor het bedrijf en goed timemanagement.

Jouw opleiding en cv bieden voldoende bewijs voor jouw staat van dienst als schrijver. Daarnaast heb je een relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding. Ben je nu actief als zelfstandig tekstschrijver of ondernemer en zou je jouw talenten liever weer in loondienst benutten? Ook dan is deze vacature mogelijk interessant. Heb je geen relevante werkervaring, dan heeft het geen zin om te reageren.

Wie zijn wij?

 • Swaans Communicatie is als tekstbureau al bijna 17 jaar de schrijvende kracht van marketingafdelingen en communicatieadviseurs van toonaangevende brands, bedrijven en organisaties.
 • We hebben een gezonde mix van eenmalige en doorlopende opdrachten op het vlak van tekstschrijven, contentmarketing, branding en zichtbaarheid. Zo voeren we de redactie over contentplatforms en magazines, zijn we ghostwriter voor diverse blogs en schrijven en redigeren we webteksten.
 • Onze opdrachtgevers bevinden zich met name in het bedrijfsleven, het sociale domein en educatie. Ook werken we voor toonaangevende brands en zijn we sparringpartner voor diverse marketing-, communicatie- en reclamebureaus. Voor hen werken we aan content en campagnes van nationale en internationale merken.
 • Onze primaire focus ligt op het bedenken en schrijven van nieuwe content. Tegelijkertijd is al ons daarmee samenhangende ondersteunende en regisserende werk van grote waarde voor onze klanten.
 • We staan altijd klaar om te helpen en zijn punctueel, proactief en signalerend.

Plan-t
In onze heerlijk lichte en splinternieuwe studio in de Tilburgse spoorzone (Plan-t, pal naast het station), is altijd ruimte voor gezelligheid, initiatief en flexibiliteit. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons zichzelf kan zijn, met plezier zijn of haar werk doet, iets over heeft voor de ander en een goede balans heeft tussen werk en privé.

Bij deze functie hoort een marktconform salaris. Het aantal uren en werkdagen zijn in overleg, net als andere individuele voorkeuren die voor de kandidaat van belang zijn om deze functie succesvol uit te voeren. Gezien de functie wordt wel van je verwacht dat je minimaal drie dagen per week werkt. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, maar als we tevreden zijn en de omstandigheden het toestaan, hopen we dat je blijft.

Werken in coronatijd
Vanwege corona werken wij grotendeels thuis, maar we beloven je dat jij een warm welkom krijgt. Lees hier nog meer over ons team en over hoe we prettig en veilig samenwerken in de huidige omstandigheden.

Het maken van een proefopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reageren? 
Past deze functie perfect bij jou? Stuur dan per e-mail een reactie ter attentie van Miriam Swaans. Ook wanneer je vragen hebt, kun je deze mailen.

Graag ontvangen we (uiterlijk 14 februari 2021):

 • Korte motivatie (laat je schrijftalent zien!) en je CV
 • Eén of twee door jou geschreven teksten waar je trots op bent

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.