Miriam Swaans

Miriam Swaans


+31(0)13 460 03 39

Tekstschrijver tekstbureau webteksten

Zoek je een tekstschrijver of een tekstbureau voor je webteksten?

Subtiele, maar krachtige zinnen die je doelgroep in het hart raken en daardoor je boodschap overbrengen. Hen aan het denken zetten en uitnodigen tot het ondernemen voor actie. Dat is essentieel bij het schrijven van goede webteksten. Als je werkzaam bent als MKB’er, communicatiespecialist of marketing professional, dan kies je er waarschijnlijk voor om het niet zelf te doen. Er komt flink wat creativiteit en kennis kijken bij het schrijven van prikkelende teksten. Ook is het belangrijk je te verdiepen in de hedendaagse manier van marketing bedrijven, een vraaggerichte strategie, waarbij je ook vaak de term inbound marketing hoort. Bovendien heb je SEO-kennis nodig om te kunnen scoren in Google. Om de lezer te kunnen verleiden, moet je website immers ook goed vindbaar zijn in Google. Een professionele tekstschrijver webteksten inschakelen is daarom een slimme keuze. Waarom is dat eigenlijk zo? En waarin maakt een professionele copywriter het verschil?

Een neutrale en open kijk tegen de materie
Een webtekstschrijver kijkt neutraal tegen de materie aan. Dit betekent dat ons tekstbureau zich verdiept in de inhoud, maar ook in je doelgroep. We schrijven teksten die relevant zijn voor de mensen die op jouw website komen. Als we voor je website aan de slag gaan, weten we de essentie boven tafel te halen waardoor je de garantie hebt dat teksten aansluiten op de interesses en behoeftes van je doelgroep. Alleen dat al is een goede reden om een professionele webtekstschrijver in te schakelen voor het schrijven van je websiteteksten.

Ons tekstbureau beschikt over de broodnodige SEO-kennis
Kennis van SEO is belangrijk bij het schrijven van webteksten. Swaans Communicatie beschikt over een SEO-certificaat en weet daarom precies wat Google belangrijk vindt: unieke webteksten voor de beste resultaten. Hierin verliezen wij de lezer nooit uit het oog, want daar draait het natuurlijk in eerste instantie om. Wil je resultaten boeken met je teksten? Huur dan een professional in. Je verdient je geld altijd terug, want het schrijven van goede teksten levert je leads, conversie en meer omzet op. Bij het schrijven van SEO-teksten kijken we verder dan alleen het gebruik van zoekwoorden. De indeling van je teksten en het slim gebruiken van synoniemen en aanverwante woorden zijn net zo belangrijk. Dat geldt ook voor de structuur van een tekst. Deze dient aantrekkelijk te zijn. We doen dit door tussenkopjes, links en bulletpoints te integreren in de webteksten. Ons tekstbureau webteksten is op de hoogte van de laatste trends en gaat met veel plezier voor je aan de slag.

Tekstschrijven is een vak apart
Het schrijven van teksten is echt een vak apart. Voor het schrijven van teksten moet je daadwerkelijk tijd en aandacht vrijmaken. Het creëren van rust en ruimte is belangrijk en daar kan het soms weleens aan ontbreken als drukbezet ondernemer. Hoewel je misschien weleens wat schrijfklusjes hebt gedaan als marketing professional merk je dat je het te lang laat liggen. En je weet: van uitstel komt afstel. Zet daarom nu de stap naar een website die je daadwerkelijk iets oplevert en maak gebruik van een professioneel tekstbureau.

Een professioneel tekstbureau met meerwaarde
Wat het verschil is tussen kiezen voor een ZZP’er of tekstbureau? We kunnen hierin uiteraard alleen voor onszelf spreken. Je moet een klik hebben en tegelijkertijd kunnen bouwen op kwaliteit en continuïteit. Onze tarieven voor het schrijven van teksten zijn marktconform, dus we zijn niet per se duurder dan bijvoorbeeld een zelfstandige tekstschrijver die vanuit huis werkt. Wel bieden wij je zekerheid en professionele copywriters waarin continu wordt geïnvesteerd door het volgen van trainingen en opleidingen. Bovendien is er optimale flexibiliteit en beschikbaarheid. Je weet zeker dat er altijd iemand tot je beschikking staat. Tenslotte brengen wij ook een flinke dosis ervaring mee bij een brede groep opdrachtgevers en die krijg je er bij ons gratis bij!

Hebben wij een match? Bel of mail voor een kennismaking of offerte!
Tekstschrijven uitbesteden? Bel of mail direct voor een brainstormsessie. Kies wat jij belangrijk vindt in een tekstschrijver webteksten. Je voelt intuïtief aan met wie je een klik hebt of bij wiens opdrachten en opdrachtgevers je een goed gevoel krijgt. Wij kunnen je ook altijd iets laten zien van het schrijfwerk dat wij hebben verricht voor andere opdrachtgevers. Wil je vrijblijvend brainstormen voordat je ons tekstbureau webteksten inschakelt? Wij staan altijd paraat!

Tekstschrijver tekstbureau webteksten selecteren: de hoofdpunten
Nog even een samenvatting. Wil je een tekstschrijver of tekstbureau voor webteksten inschakelen? Dan is het volgende essentieel:

  • Maak (samen met het tekstbureau of de tekstschrijver) een goede analyse van je doelgroep. Wie wil je bereiken? Wat vindt de doelgroep belangrijk? Waarmee kan je de lezer helpen? Hoe ben je relevant? Hoe beter je jouw doelgroepen en hun wensen in beeld hebt, hoe gerichter je je marketingactiviteiten invulling kan geven.
  • De combinatie tussen schrijfkwaliteit en SEO-kennis is essentieel. Hierdoor bereik je zowel de lezer als de zoekmachine.
  • Denk aan continuïteit en zekerheid in combinatie met de tarifering. Realiseer je dat goedkoop vaak duurkoop is, maar de hoofdprijs betalen is ook niet nodig!
  • Laat je geen dingen beloven die te mooi klinken om waar te zijn. SEO is geen kunstje, binnen een maand op de eerste positie in de zoekresultaten is vaak niet realistisch. En al helemaal niet te beloven of voor langere tijd te garanderen, als je geen kwalitatieve invulling geeft aan de content.

Conclusie, ga niet over één nacht ijs, maar laat je goed adviseren en ga planmatig te werk. Dan bereik je samen het beste resultaat. Wij helpen je hier vanzelfsprekend graag bij!

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur