Tekstschrijver voor storytelling inschakelen?

Feiten, onderzoeken, resultaten, slogans en usp’s. Hoe graag je het ook zou willen, mensen onthouden ze niet. Wat ze wel onthouden? Verhalen! Niet voor niets was ook jouw hele jeugd ermee gevuld. Verhalen gaan namelijk gepaard met emotie, ze brengen iets teweeg. Ze leggen verbinding. En dat maakt storytelling een uitermate effectieve marketingtool.

Steeds meer organisaties ervaren de kracht van storytelling en gaan op zoek naar hun eigen verhaal en de verhalen die hen uniek maken. Geloof ons, ook al denk je dat jouw organisatie geen verhaal heeft: wij krijgen het boven water.

Wij helpen jou met:

✔️ Het vinden van verhalen in jouw organisatie.

✔️ Het opschrijven van verhalen op een manier die relevant is voor jouw doelgroep.

✔️ Het doorvertalen van jouw verhaal naar jouw marketing- en communicatieproducties.

 

Wij zijn ervaren storytellers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur mij een bericht

Over ons als storytellers

copywriter interviews

> 3.573

interviews en reportages met verhalen van echte mensen.

copywriters blogs

> 257

Organisaties die wij al mochten helpen met het maken van authentieke verhalen.

copywriters webteksten

> 334

Websites waarop onze verhalen zijn gepubliceerd.

Zo pakken wij het voor jou aan:

1. Briefing en overleg

Samen onderzoeken we hoe jij storytelling succesvol kunt inzetten voor jouw organisatie. We gaan op zoek naar je verhalen en kiezen de media die je voor storytelling wilt gebruiken.

2. Onderzoeken

Of we nu moeten interviewen of de archieven moeten induiken: wij krijgen de verhalen uit jouw organisatie boven tafel. Samen bedenken we de juiste vorm en dosering, bijvoorbeeld door het maken van een contentkalender.

3. Tekstschrijven

We transformeren jouw verhalen in teksten die pakken en blijven hangen bij jouw doelgroep. Wat jij deelt is authentiek en waardevol voor je lezer. Van een corporate story op de website tot een blogreeks of testimonials: in onze teksten is jouw verhaal de rode draad.

Wil jij meer impact maken met storytelling?

Kan je niet treffend omschrijven hoe jouw organisatie anders is dan de concurrent?

Mis je gezamenlijkheid en een 'wij-gevoel' in het bedrijf?

Loop je vast met de 'over ons' pagina van je website?

Vind je het lastig om een goed verhaal te schrijven over jouw unieke eigenschappen?

Kun je niets leuks bedenken over de oorsprong en geschiedenis van jouw organisatie?

Wil je al langer met storytelling aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen?

Creëer een unieke positie voor jouw organisatie door verhalen te vertellen. Zorg dat mensen je onthouden en direct aan je denken wanneer ze jouw dienst of product nodig hebben. Elke organisatie heeft verhalen, de jouwe ook!

copywriter interviews

Interviews en reportages

Ervaringsverhalen, trends en inzichten uit de markt, verdiepend nieuws of human interest. Wij interviewen, schrijven en maken authentieke verhalen die passen bij de uitstraling van onze klant.

Blogs, nieuws en opinie

Verhalen die een link hebben met actuele thema's, blijven extra goed hangen. Wij zetten storytelling onder andere in voor blogs, updates op social media en columns.

copywriters blogs

Corporate stories

Elke organisatie heeft een verhaal. Een unieke geschiedenis die aan de basis staat voor de usp's en relevantie van vandaag. Wij vinden het verhaal en schrijven het op. Zodat het gaat leven. Intern en extern.

Wij houden ons met storytelling bezig voor:

tekstschrijver onderwijs
tekstschrijver tender
DLL is een internationale, financieel dienstverlener

Swaans Communicatie steekt veel tijd en moeite in onze samenwerking. Dat zie je terug in de content: spot-on teksten die passen bij onze strategie. De tekstschrijvers vertalen onze kennis feilloos naar actuele en pakkende teksten. Daarbij zijn ze altijd betrokken bij het onderwerp, maar durven ze ook kritisch te zijn. Op deze manier kunnen we gerichte content maken en spreken we onze doelgroep uitstekend aan.

Linda Vanlier - Engels
Marketing- & Communicatieadviseur
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager

Een greep uit ons werk

Verdient het verhaal van jouw organisatie
een groter podium?