Tekstschrijver onderwijs en educatie nodig?

Het team tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijft al jarenlang voor opdrachtgevers in de onderwijssector en de wereld van educatie en ontwikkeling. Toe aan teksten die werken voor jouw opleiding, instituut of instantie? Wij zijn jouw schrijvende kracht.

Alles draait om jouw boodschap (en je doelgroep natuurlijk…)

Of je nu studiekiezers wilt overtuigen, leerlingen wilt informeren, docenten wilt bijscholen of stakeholders op de hoogte wilt houden: bij elke tekst die wij schrijven staan jouw doelen centraal. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste tone of voice. Bij het relevant en aantrekkelijk maken van jouw verhaal. Zo bereik jij het doel dat je voor ogen hebt. Wij zorgen ervoor dat jij met jouw teksten maximaal resultaat behaalt.

Laat ons je inspireren

Wil je weten hoe wij als tekstschrijver onze sporen in de wereld van onderwijs en educatie al verdiend hebben? Laten we dan kennismaken! Vul het contactformulier in of stuur een e-mail en we plannen een afspraak. Telefonisch of op locatie. Kies jij maar! Hieronder vind je een overzicht van referenties, opdrachten en klanten.

Wij zijn jouw schrijvende kracht

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Stel ons al je vragen. Wij staan klaar om je te helpen.

Binnen 24 uur ontvang je mijn reactie.

1

Veel ervaring in onderwijs

Tekstschrijven leer je niet in een paar weken. Al sinds 2004 timmeren wij aan de weg en schrijven we voor onderwijsgerelateerde organisaties en instellingen.

2

Vaste prijs voor een project

We doen van tevoren een goede projectinventarisatie, zodat we weten wat de omvang is en hoeveel (web)teksten we gaan schrijven. Jij krijgt een all-in tarief. Wel zo prettig.

3

Officeel SEO-gecertificeerd

Wij hebben allemaal een SEO-certificaat. Onze tekstschrijvers zijn getraind door een van de topexperts op dit gebied. Zo maken we jouw website met goede teksten maximaal vindbaar.

4

Flexibiliteit en zekerheid

Reken ons af op deadlines en maak gebruik van onze flexibiliteit. Wij snappen dat je soms snel wilt schakelen en helpen je daar graag bij.

5

Persoonlijk contact

Jouw eerste aanspreekpunt is de tekstschrijver die de teksten voor jouw onderwijsinstelling schrijft. Je hoeft nooit twee keer hetzelfde uit te leggen. Heel normaal, toch?

6

Korte levertijden

Natuurlijk nemen we graag de tijd voor jouw project. Maar als het echt niet anders kan, dan zorgen wij dat ook de krapste deadline gehaald wordt.

We werken onder andere voor deze onderwijsinstellingen en kennisorganisaties:

copywriters online
tekstschrijver voor onderwijs
tekstschrijver onderwijs
tekstschrijver onderwijs

Een greep uit ons werk voor scholen, onderwijsinstituten en educatieve organisaties:

Effectieve teksten voor onderwijs en educatie

Werk je in het onderwijs en zoek je ondersteuning bij het vertellen van jullie verhaal of boodschap in de vorm van tekst? Wij helpen je hier graag bij. Je kunt ons inschakelen voor een breed palet aan diensten op het gebied van teksten. Van corporate gerichte teksten tot commerciële content, ook voor websites die goed moeten scoren in Google. We zijn breed inzetbaar, bekijk hier onze diensten.

Voor elke doelgroep

Teksten gericht aan bestuurders, studiekiezers, leerlingen én jonge ouders
Altijd als wij schrijven staat de doelgroep centraal. Wij begrijpen dat een document voor bestuurders of de directie een andere tone of voice en diepgang heeft dan een wervende webtekst voor jonge ouders die de beste opvang of school voor hun jonge kind zoeken of voor tieners die zich voorbereiden op hun carrière na de middelbare school. Daar passen wij de inhoud, de complexiteit en de toon van de tekst telkens op aan.

Met wat voor soort teksten helpen wij marketeers en professionals in het onderwijs en kinderopvang dan? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tekstschrijven voor de website van de school of verschillende kinderopvanglocaties
 • Het schrijven van webteksten die in Google goed vindbaar moeten zijn op zoekwoorden
 • Het schrijven van conversiegerichte webteksten
 • Het schrijven van voorlichtingsteksten voor websites, folders en brochures
 • Het schrijven of redigeren van beleidstukken of jaarverslagen
 • Storytelling, het vertellen van jullie unieke verhaal, gekozen filosofie of educatief programma
 • Inspiratiedocumenten voor collega’s of ouders
 • Mailings en correspondentie gericht aan ouders/verzorgers, stakeholders, vakgenoten etc.
 • Teksten gericht op studiekiezers, scholieren en studenten

Partner in onderwijsteksten

Van peuteropvang tot middelbaar onderwijs en beroepsonderwijs

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan in een groot aantal onderwijsgerelateerde organisaties. Voor hen hebben we teksten geschreven die gericht zijn aan tal van doelgroepen. Denk aan:

 • Kinderopvang, peutervoorziening en crèches
 • Basisonderwijs
 • Voortgezet onderwijs
 • mbo en hbo
 • onderwijs- en educatiegerichte (non-profit) organisaties
 • semi-overheid en bibliotheken

Dus…
Conclusie: een goede tekstschrijver neemt jou een zorg uit handen, raakt jouw doelgroep en zorgt voor betrokkenheid, overtuiging en actie. Ben jij er klaar voor?

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur