Employer branding

Hoe zorg jij als werkgever voor een continue aanwas van nieuw talent? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen zich bij je melden, zelfs als je geen vacatures hebt? En hoe lukt het jou om je team steeds moeiteloos te versterken met de juiste professionals? Door employer branding!

Met employer branding maak je jezelf als werkgever woest aantrekkelijk voor talent, doorstromers en bestaande medewerkers. Mensen kijken tegenwoordig immers naar veel meer dan alleen salaris en een auto van de zaak. Ze willen een zinvolle bijdrage leveren en voldoening halen uit hun werk.

Je hebt middelen nodig om te laten zien hoe jouw organisatie het verschil maakt voor medewerkers. Denk aan goede webteksten (voor een over-ons-pagina of een werken-bij-website), aantrekkelijke vacatureteksten, rake ervaringsverhalen van medewerkers, content voor social media of scripts voor video’s

Wij helpen jou met:

✔️ Het ontwikkelen van een contentstrategie en -planning voor employer branding.

✔️ Het vinden van verhalen van medewerkers waarmee je talent kunt inspireren.

✔️ Het schrijven van rake teksten in de taal van je doelgroep.

✔️ Het bouwen aan een ijzersterk werkgeversmerk waardoor je altijd de beschikking hebt tot talent.

Jezelf presenteren als onweerstaanbare werkgever?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur mij een bericht

Onze prestaties op het gebied van employer branding en content:

copywriter interviews

> 3.573

Interviews, verhalen en inhoudelijke artikelen.

copywriters blogs

> 257

Organisaties die wij al hielpen met het opbouwen van autoriteit.

copywriters webteksten

> 334

Websites waarop onze content is gepubliceerd.

Zo pakken wij het aan:

1. Briefing en overleg

Samen onderzoeken we welke content jij nodig hebt om employer branding succesvol in te zetten en jouw werkgeversmerk te versterken. Wil je je profileren bij bestaande medewerkers of juist nieuwe aantrekken? En hoe maak je elk contactmoment met je doelgroep maximaal effectief?

2. Onderzoeken

Of we nu moeten interviewen of de archieven moeten induiken: wij maken jouw boodschap relevant voor jouw doelgroep. Van de juiste tone of voice tot de beste structuur voor een tekst, de juiste calls to action en urgentie voor je doelgroep.. Wij zorgen dat het fundament staat.

3. Tekstschrijven

We transformeren jouw boodschap in teksten die pakken en blijven hangen. Jij bent een aantrekkelijke werkgever met oog voor medewerkers. Daar wil je werken! Jouw goede verhaal zorgt ervoor dat je continu in contact bent met talent dat jouw organisatie kan versterken. Met onze content leggen we de basis voor duurzame arbeidsrelaties.

Verdient jouw organisatie een sterkere presentatie als goed werkgever?

Krijg je te weinig goede sollicitaties?

Lukt het niet om doorstromers te overtuigen om de stap naar jouw organisatie te zetten?

Weet je niet precies hoe je omschrijft waarom jouw bedrijf zo'n geweldige plek om te werken is?

Twijfel je of je vacatureteksten wel goed genoeg en vindbaar zijn?

Spiek je vooral bij je concurrentie als je vacatureteksten gaat schrijven?

Verdient jouw bedrijf het om wat beter te laten zien hoe fijn het er werken is?

Is er steeds weer stress als er een vacature moet worden ingevuld?

Maak je je zorgen over het vinden van de juiste mensen, op de korte en lange termijn?

Creëer razendsnel een unieke positie voor jouw organisatie door waardevolle, relevante content te delen. Laat zien dat jij structureel investeert in mensen en een waardevolle omgeving hebt te bieden waarin mensen een bijdrage kunnen leveren. En krijg zo moeiteloos toegang tot een continue stroom van talent en sollicitanten met de juiste ervaring, opleiding en persoonlijkheid.

employer branding

Strategie

We matchen jouw behoefte aan talent met de wensen van professionals. Welke kenmerken van de vacature zijn voor hen doorslaggevend? Wat zoeken zij in een werkgever. Daaromheen maken we een plan voor authentieke content die raakt.

tone of voice

Tone of voice

De stijl en toon die je gebruikt in communicatie bepaalt of jouw lezer zich aangesproken voelt. Samen onderzoeken hoe jouw stem klinkt als je praat met mensen die je graag aan jouw organisatie wilt binden.

copywriter interviews

Interviews en reportages

Ervaringsverhalen, achtergrond over de ambities van de organisatie, een kijkje achter de schermen, inzicht in loopbanen. Wij interviewen, schrijven en maken inhoudelijke content die aansluit op de informatiebehoefte van talenten en sollicitanten.

Vacatureteksten

Niks dertien in dozijn, maar teksten die eigen zijn, onderscheidend en pakkend. Zodat sollicitanten direct een eerste indruk van de cultuur van het bedrijf krijgen. En weten wat er van ze verwacht wordt. Plus wat jij hen te bieden hebt, waardoor ze zeker willen solliciteren.

copywriters blogs

Corporate stories

Elke organisatie heeft een verhaal. Een unieke geschiedenis die aan de basis staat voor de usp's en relevantie van vandaag. Wij vinden het verhaal en schrijven het op. Zodat het gaat leven. Intern en extern.

Wij schrijven employer branding teksten voor:

DLL is een internationale, financieel dienstverlener

Swaans Communicatie steekt veel tijd en moeite in onze samenwerking. Dat zie je terug in de content: spot-on teksten die passen bij onze strategie. De tekstschrijvers vertalen onze kennis feilloos naar actuele en pakkende teksten. Daarbij zijn ze altijd betrokken bij het onderwerp, maar durven ze ook kritisch te zijn. Op deze manier kunnen we gerichte content maken en spreken we onze doelgroep uitstekend aan.

Linda Vanlier - Engels
Marketing- & Communicatieadviseur

RIBW BRABANT begeleidt EN ONDERSTEUNt MENSEN MET PSYCHIATRISCHE PROBLEMATIEK
Ik zie Swaans Communicatie als een verlengstuk van onze afdeling. De tekstschrijvers hebben een klik met onze afdeling, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. Ze zijn flexibel en breed inzetbaar, waardoor hun inzet steeds ingrijpt op dat wat wij op dat moment nodig hebben. Qua vorm, inhoud én aanpak. Met de hulp van dit leuke team houden we als afdeling onze span-of-control groot.

Neeltje van den Hoogen
Hoofd Marketing & Communicatie
Velde is specialist op het gebied van recruitment en organisatieadvies

We zijn nooit meer afhankelijk van één persoon die teksten schrijft, dat geeft rust en zekerheid. Maar het belangrijkste is dat dit team snapt waar wij naartoe willen met onze content. Er komt altijd een tekst die bewerkstelligt wat wij voor ogen hadden. Hij is bovendien kritisch bekeken vanuit het perspectief van de potentiële lezer. Zo weten we zeker dat de doelgroep onze boodschap goed begrijpt en ons verhaal overkomt. Verder is het contact gewoon heel prettig. Gezellig, goed en ook professioneel.

Margo Schouten
Marketing & Media
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director

Een greep uit ons werk

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur
Onze projecten bekijken?