Tekstschrijvers voor communicatiespecialisten

Als communicatieadviseur heb je veel ballen hoog te houden. Het lijken er elke dag wel meer!

Wij weten hoe druk je bent, want al 15 jaar helpen wij communicatiespecialisten om meer ruimte, rust en tijd in hun drukke agenda te krijgen. Dat doen we door nagenoeg alles omtrent tekstschrijven uit handen te nemen. Dat doen we voor zelfstandig adviseurs en (marketing)communicatieafdelingen. Wij helpen ook jou graag met:

 • Het schrijven van de tekst.  
  Dat spreekt voor zich natuurlijk. Of het nu een blog is, een brochure, een artikel op social media of een webtekst: wij beloven je een eerste opzet die al klinkt als een klok en een eindresultaat dat tot in de puntjes klopt.

 

 • Het regelwerk eromheen.  
  Van het inplannen van interviews en het bewaken van de deadline tot eindredactie en het proactief signaleren van alles wat bij een communicatietraject komt kijken. Meedenken, samenwerken en vooruitkijken zijn bij ons de standaard. Jij kan je richten op je echte werk.

 

 • Het bewaken van de deadline.
  Afspraken staan bij ons nooit ter discussie. Jouw planningen en doorlooptijden zijn heilig. Voorzien we problemen? Dan weet jij dat meteen en helpen we natuurlijk om ze op te lossen. Want: deadline is deadline.

 

 • Nadenken en doordenken. 
  Geef ons een goede opdrachtomschrijving en we komen tot het beste eindresultaat. Verwacht niet dat we klakkeloos wat opschrijven. Bij alles wat we doen denken we aan wat jij voor ogen hebt. Lukt dat met de informatie die we hebben of is er meer nodig? Dan vragen we erom, zodat we echt een toptekst kunnen maken.

 

Bij Swaans Communicatie zijn jouw teksten in goede handen:

Communicatiespecialist, hoe kunnen wij je helpen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak van jouw uitdaging de onze!

Binnen 24 uur ontvang je mijn reactie.

1

Veel succesvolle samenwerkingen

Al sinds 2004 schrijven wij teksten voor communicatiespecialisten en -afdelingen in uiteenlopende branches en sectoren.

2

Vaste projectprijs

Voordat we starten met schrijven voor jou of je afdeling, inventariseren we de werkzaamheden. Jij krijgt een voorstel met een all-in tarief. Wel zo prettig.

3

Altijd op tijd

Jouw tekst moet op uur en tijd binnen zijn. En je wilt geen gestress. Maak je geen zorgen, wij komen onze afspraken na. Ruim voor de deadline zijn we klaar.

4

Persoonlijk contact

Je hebt direct contact met de tekstschrijver die aan de slag gaat met jouw klus. Je hoeft nooit twee keer hetzelfde uit te leggen. Vinden wij normaal.

5

Korte levertijden

Natuurlijk nemen we graag de tijd voor jouw project. Maar als het echt niet anders kan, dan zorgen wij dat ook de krapste deadline gehaald wordt.

6

We schieten raak

Je valt op niet door te schreeuwen, maar door te laten zien dat jij aandacht hebt gegeven aan de tender. De lezer voelt dat jij precies snapt waar dit om draait. Dat blijft hangen!

We werken al voor de communicatiespecialisten van deze organisaties:

tekstschrijver tender

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur

Een greep uit ons werk

Communicatiespecialist, ben jij
toe aan meer rust en betere teksten?


Het is mijn doel om jou alle zorgen over teksten uit handen te nemen. Lijkt het je ook wat?