Tekstschrijvers voor

vacatureteksten

Vacatureteksten nodig?

De economie is op stoom! Organisaties en bedrijven zoeken volop naar nieuwe medewerkers om de groei bij te benen. Goed personeel is schaars, dus wil je jouw bedrijf optimaal presenteren aan potentiële werknemers. Een vacaturewebsite (of werken-bij-website) biedt ruimte om kandidaten warm te maken voor de vrije posities binnen jouw organisatie. En er is plek om de bedrijfsdna te schetsen. Een goede recruitmentwebsite schreeuwt het van de daken: bij deze club wil je horen! Het is dus belangrijk dat de uitstraling van de website klopt en de teksten to the point zijn. Zoek je daar hulp bij? Ons team met tekstschrijvers schrijft doorlopend voor vacaturewebsites en is continu bezig met het redigeren van vacatureteksten.

Vacatureteksten

Het belangrijkste op een vacaturewebsite: de vacatures zelf. Goede kandidaten zijn uitgenodigd om een open sollicitatie te sturen en recruiters verwijzen naar de website voor de corporate story. Het gros van de werkzoekenden solliciteert nog steeds op een vacature. De tekst daarvan moet aan een aantal eisen voldoen, maar bovenal overtuigend zijn. Je wilt immers dat die éne kandidaat zich meldt. Een goede vacaturetekst schrijven klinkt makkelijker dan het is. Wij zijn er om met een frisse blik en rode pen de vacatures na te lopen en te verbeteren.

Testimonials

Naast de vacatures en een over ons-pagina (met bijvoorbeeld een korte, prikkelende bedrijfsvideo) verdienen testimonials op een vacaturewebsite een prominente plaats. Je huidige medewerkers zijn het visitekaartje van je bedrijf. Zeker als je nieuwe collega’s wilt werven. Laat jouw personeel vertellen over de sfeer in het bedrijf, de interne opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Dat kan met een testimonial op video. Dat is authentiek, aansprekend en informatief. Nadeel: niet elke medewerker voelt zich op z’n gemak op beeld. Dan bieden geschreven testimonials uitkomst. Met een aansprekende foto erbij is dit net zo effectief. Wij stellen de juiste vragen en vatten de boodschap kort en krachtig de boodschap samen voor de vacaturewebsite. Of heb je liever dat we helpen met het schrijven van d scripts voor de video’s? Doen we ook heel graag!

Zoek je een tekstschrijver voor jouw vacaturewebsite? Neem contact met op voor een vrijblijvende brainstorm of kennismaking.

Betere vacatureteksten = betere kandidaten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onze vacatureteksten vind je de kandidaat die je zoekt.

Ik help je aan next level recruitmentteksten.

1

Ruime ervaring

Wij schrijven al 15 jaar vacatureteksten en teksten voor werken-bij-websites. We hebben ervaring met allerlei branches, sectoren, kandidaten en doelgroepen.

2

Focus op resultaat

Elke tekst die wij schrijven versterkt jouw merk of organisatie. Dit zorgt voor meer contactmomenten, sollicitanten en natuurlijk de beste kandidaat voor de job.

3

Flexibiliteit en zekerheid

Wij werken altijd in teamverband voor onze klanten. We schakelen snel en garanderen je continuïteit. Jij hebt daarnaast het voordeel van slechts één aanspreekpunt. Scheelt je veel tijd!

copywriters webteksten

Werken-bij-websites

Jouw dna verpakt in een website die volledig aansluit op de verwachtingen van de doelgroep. Met teksten in een tone of voice die passend zijn en aanzetten tot actie, oftwel zin om te solliciteren.

Vacatureteksten

Een compacte, goed gestructureerde en inhoudelijke tekst (seo-proof) die de juiste kandidaten prikkelt. Waarin je vertelt wat je zoekt, wat je biedt en wie je bent. De lezer denkt: daar wil ik aan de slag!

copywriters testimonials

Testimonials

Wie kan er het beste vertellen hoe fijn het is om in jouw organisatie te werken? Tevreden medewerkers natuurlijk! Wij interviewen ze (vaak telefonisch) en schrijven een enthousiast en eerlijk verhaal over hun beleving.

Onze tekstschrijvers leveren al een bijdrage aan het succes van deze klanten:

tekstschrijven coop
tekstschrijver persbericht
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager

M2Media is een media- en marketingbureau dat werkt voor organisaties als VGZ, Radio538, Schiphol Group en Monuta.
Swaans Communicatie helpt ons met uiteenlopende teksten: van het praktisch en aantrekkelijk maken van awardinzendingen tot het schrijven van wervende vacatureteksten en pers- of nieuwsberichten. De tekstschrijvers snappen hoe ons bureau in elkaar zit. Ze raken de juiste snaar, ongeacht de doelgroep waarvoor ze schrijven. Zelfs als de input beperkt is of de deadline krap, ontvang ik een concreet en lekker leesbaar verhaal.

Matthijs Roumen
Strategy Director
Servicebureau Kinderopvang ondersteunt opvanglocaties in Tilburg en de Kempen.

Het is voor mij belangrijk dat een tekstschrijver snel aanvoelt wat het unieke verhaal van een kinderopvanglocatie is. En dat hij of zij bijzondere kenmerken op een aansprekende, beeldende manier beschrijft, zodat het verhaal de doelgroep raakt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie kunnen dat. Bovendien zijn ze zelfstandig en snel. Ze stellen geen eindeloze vragen, maar nemen initiatief en gaan aan de slag. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgen. Een locatiedirecteur verwijs ik dan ook met een gerust hart door. Verder heb ik in Swaans Communicatie en fijne en sympathieke organisatie gevonden om mee samen te werken.

 

Simone Raaijmakers
Strategisch marketing- en communicatieadviseur
RECLAMEBUREAU IVC creëert merkverhalen voor toonaangevende consumentenmerken.

Onze klanten hebben sterk uiteenlopende wensen op het vlak van teksten, gelukkig is dit voor Swaans Communicatie nooit een probleem. Of ze nu schrijven over lifestyle, wonen, fashion en food of een inhoudelijke vertaalslag moeten maken voor een tenderdocument: ze gaan altijd grondig te werk. Ook wanneer ze uit naam van IVC klanten bezoeken of mensen interviewen, gebeurt dit professioneel en met aandacht. Mijn projectmanagers weten dat het goed komt als ze Swaans Communicatie inschakelen. In onze hectische business waar je veel ballen moet hooghouden, is die zekerheid erg belangrijk.

 

Michel Baak
Eigenaar
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg.

Het team van Swaans Communicatie zie ik echt als een verlengstuk van onze organisatie. We werken al langere tijd samen, zowel voor ons bewonersblad als voor losse artikelen, en kennen elkaar dus goed. Een korte briefing is al genoeg voor een tekst met de juiste toon en inhoud. Ik heb nog nooit nee te horen gekregen: ze willen altijd helpen. Dat geeft mij veel vertrouwen en maakt samenwerken extra prettig.

Ingrid van Loon
Communicatieadviseur

Een greep uit ons werk