Tilburg University

Reeks artikelen over inclusiviteit
voor Tilburg University

Cezanne Duijvesz

Cezanne Duijvesz

Schrijven over een gevoelig onderwerp. Hoe doe je dat? Met zorg, aandacht en gevoel voor het proces, vinden wij. Voor Tilburg University maakten we een reeks verhalen over inclusiviteit op de campus, om te laten zien dat iedereen meetelt en meedoet. We spraken een medewerker en een wetenschapper die via de Participatiewet in dienst zijn. En we interviewden een studente met een lichamelijke beperking.

Het schrijven van zo’n verhaal begint al lang voor ctrl-n. Dit soort interviews doe je niet af met een belletje of een Teams-sessie van een krap half uurtje. Live dus. Met aandacht en oprechte interesse in plaats van een dichtgetimmerd vragenlijstje. Een gesprek in plaats van een interview. Om vervolgens achter de laptop de input te filteren en tegelijkertijd recht te doen aan het kwetsbare verhaal van je gesprekspartner en te zorgen voor een tevreden opdrachtgever.

Voor ons zijn dit soort opdrachten goud. Het geeft ons de kans om een complex proces op onze eigen manier in te regelen en met een fijn resultaat af te sluiten.