Jantje Beton

Infographic

Miriam Swaans

Miriam Swaans

Hoe maak je ingewikkelde wetenschappelijke onderzoeken aantrekkelijk en toegankelijk voor een groot publiek? Het herschrijven en vereenvoudigen van tekst, kan een manier zijn. Maar soms moet je een stap verder gaan en de hoeveelheid tekst minimaliseren. Een infographic is erg geschikt om grote hoeveelheden informatie op een compacte en verhelderende manier te presenteren. Voor Jantje Beton deden wij een mooi project dat ten doel had om de aandacht te vestigen op het belang van buitenspelen. Want buitenspelen heeft bewezen positieve effecten op kinderen.

De opdracht bestond uit vier fasen:

  1. Jantje Beton startte met het maken van een selectie van wetenschappelijke onderzoeken met hierin opmerkelijke en belangrijke uitkomsten over buitenspelen.
  2. Wij analyseerden deze onderzoeken, bepaalden de zwaartepunten en brachten structuur aan in het overzicht met feiten. Zo ontstond een duidelijk en sluitend verhaal.
  3. Voor al deze onderwerpen en onderzoeksuitkomsten schreven we korte teksten. Aanvullend maakten we voor onze ontwerper een visualisatiebriefing waarin we verduidelijkten wat voor soort beelden en grafische elementen nodig waren om de boodschap compleet te maken.
  4. We maakten het grafisch ontwerp van deze infographic waarin alles samenkwam en waar ook het merk Jantje Beton de juiste lading kreeg.

En zie hieronder het resultaat dat is verspreid onder relevante media, stakeholders en relaties van Jantje Beton.

Heb jij ook een moeilijk onderwerp dat je steeds maar niet goed of compleet op papier krijgt? Wil je anderen op een pakkende manier triggeren met informatie die voor hen relevant is? Een infographic kan het antwoord zijn! Dus vertel ons wat je wensen zijn…

infographic maken

 

Meer weten over dit project? Of wil je
advies over jouw (soortgelijke) uitdaging?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur