Matthijs Lodewijks

Tekstschrijver met liefde voor pure verhalen en een allergie voor wollig taalgebruik. Houdt van rockende chansons en knisperend vinyl.

Bekijk de artikelen van Matthijs

"Volg je hart, want dat klopt!"

Als reservekeeper van een amateurvoetbalteam kwam ik voor het eerst in aanraking met de serieuze onderzoeksjournalistiek. Zittend op de bank doodde ik de tijd door wedstrijdverslagen te schrijven en die na afloop door te mailen naar de krant. Wat later ontdekte ik dat de wereld niet alleen uit twee, soms drie, helften voetbal bestaat. Voor de courant ging ik schrijven over allerlei onderwerpen en dat beviel zó goed dat ik het inspirerende en haast filosofische advies dat ik ooit las op een houten bord in de Action volgde: volg je hart want dat klopt! Ik vond het schrijven zó leuk dat ik als fulltime tekstschrijver aan de slag ging.

 

Een luisterend oor

Luisteren naar anderen gaat hem goed af. Dat moet ook wel, als enige man binnen een team van alleen maar vrouwen. Maar laat dat de vrouwen in kwestie maar niet lezen.

Klare taal

Met clichés en jeukwoorden hoef je niet per se bij hem aan te komen. Mag wel, maar die termen laat hij bij voorkeur sneuvelen in de reis naar Word. Zonder hem wordt er al genoeg agile en hands-on gespard met stakeholders. Houdt meer van klare taal en klinkende, pure verhalen.

Niet de moeilijkste

Schrijft eigenlijk nooit in derde persoon enkelvoud over zichzelf. Maar soms moet het - en dan is deze tekstschrijver niet de moeilijkste. Dat is hij sowieso zelden: de klant is koning. Andersom helaas nog niet, maar dat zou best nog eens kunnen veranderen.

Van strategie tot coördinatie en creatieve uitvoering: ook Matthijs' collega's zijn ervaren, adviserende tekstschrijvers. Zij regelen jouw project tot in de puntjes en zijn jouw schrijvende kracht.

Anouk Hoefmans
Meer over
Anouk

Anouk Hoefmans

Cezanne Duijvesz
Meer over
Cezanne

Cezanne Duijvesz

Hilde Gilissen
Meer over
Hilde

Hilde Gilissen

Inge
Meer over
Inge

Inge Gruijters

Maud
Meer over
Maud

Maud Robberts

Miriam
Meer over
Miriam

Miriam Swaans

Nora Staps-Leenaars
Meer over
Nora

Nora Staps-Leenaars

Sophie Bogaers
Meer over
Sophie

Sophie Bogaers