Anouk Hoefmans

Nieuwsgierige tekstschrijver op ontdekkingsreis. Met pen en papier of – in het wild – met backpack. Maar altijd met to do-list.

Bekijk de artikelen van Anouk

“Een goede tekst is voor mij net als een escape room.”

Ik laat me regelmatig opsluiten in een escape room. Vrijwillig. Mezelf even verliezen in een andere wereld vind ik namelijk heerlijk. Daarom vind ik mijn werk als tekstschrijver ook zo leuk: ik krijg een kijkje in verschillende levens, mag (bijna) alles vragen wat ik wil en puzzel daarna de tekst in elkaar. Een goede tekst is voor mij net als een escape room. Door input en aanwijzingen van de opdrachtgever of interviewkandidaat word ik aan het denken gezet. Met mijn expertise en discipline vind ik gegarandeerd de sleutel die leidt tot een goed verhaal. Een verhaal waar de lezer niet uit kan ontsnappen. Na het ene tekstavontuur kijk ik alweer uit naar de volgende bestemming!

 

Van to do naar tadaa

Met meerdere agenda’s en notitieboekjes lijkt het misschien alsof de structuur ver te zoeken is. Niets is minder waar: met een regenboog aan markers vink ik iedere to do-list af. Ja, op papier. En ruim voor de deadline, als het kan.

Lorem Ipsum wordt een compleet verhaal

Wie je ook bent en wat je verhaal ook is, ik vertaal jouw input naar een goed verhaal. Met oprechte interesse en oog voor detail.

Professioneel boekenwurm

Als je mij niet achter een scherm vindt, zit ik waarschijnlijk met mijn backpack aan de andere kant van de wereld, met een wijntje op het terras of met mijn neus in de boeken. Als professioneel boekenwurm lees ik ieder jaar minstens 52 boeken. Een boek per week dus, want het zal je niet verrassen: ik ben gek op structuur.

Van strategie tot coördinatie en creatieve uitvoering: ook Cezannes collega's zijn ervaren, adviserende tekstschrijvers. Zij regelen jouw project tot in de puntjes en zijn jouw schrijvende kracht.

Cezanne Duijvesz
Meer over
Cezanne

Cezanne Duijvesz

Hilde Gilissen
Meer over
Hilde

Hilde Gilissen

Inge
Meer over
Inge

Inge Gruijters

Matthijs Lodewijks
Meer over
Matthijs

Matthijs Lodewijks

Maud
Meer over
Maud

Maud Robberts

Miriam
Meer over
Miriam

Miriam Swaans

Nora Staps-Leenaars
Meer over
Nora

Nora Staps-Leenaars

Sophie Bogaers
Meer over
Sophie

Sophie Bogaers