Even voorstellen: Inge Gruijters

Inge Gruijters

Inge Gruijters

Even voorstellen: Inge Gruijters

Een nieuw gezicht op de site, een nieuwe naam in de mail, een nieuwe stem aan de telefoon. Dat vraagt om een introductie. Sinds september 2017 werk ik, Inge, bij Swaans Communicatie als tekstschrijver.

Vroeger schreef ik altijd in vriendenboekjes dat ik later journalist wilde worden. Ik wilde schrijven. Verhalen maken. Als je me nu zou vragen een vriendenboekje in te vullen, zou het antwoord niet veel anders zijn. Al van kinds af aan heb ik iets met taal. Ik zat met mijn neus in de boeken. Voorzichtig soms ook zelf wat verhaaltjes te schrijven.

Een studie communicatie, met als specialisatie ‘Tekst en Communicatie’, was dus geen gekke keus. Daarna ben ik een beetje de richting van online marketing in gerold. Bij een grote webshop in babyspullen kon ik mijn creatieve ei kwijt in ‘alles online’. Teksten in allerlei vormen; product- en categorieteksten, nieuwsbrieven, blogs. Maar ook grafisch; ik maakte ook banners en content voor social media. Kortom: heel gevarieerd.

Maar grafisch ontwerp is toch wel echt een vak apart. En schrijven blijft ook wel ‘echt mijn ding’, dus met deze stap naar Swaans Communicatie keer ik terug naar de basis: tekst en communicatie.

Na me twee jaar ondergedompeld te hebben in de babyspullen, is het verfrissend om nu met zo veel verschillende projecten, onderwerpen en doelgroepen aan de slag te mogen. Ik ben van nature nieuwsgierig. Ik hou ervan onderwerpen tot op de bodem uit te pluizen en daar vervolgens een leesbare tekst van te maken. Vriendelijk voor de lezer én voor de zoekmachine. In de hoop de lezer weer wat wijzer te maken. En mezelf in het proces ook.

Verder ben ik een echte muziekfanaat. In het weekend bezoek ik graag (zoveel mogelijk) concerten en festivals.

En om in de sfeer van het vriendenboekje te blijven…

• Mijn lievelingsdier: konijntjes (vooral die van mij: Sushi & Brutus)
• De mooiste plek op de wereld waar ik ben geweest: Machu Picchu
• De beste uitvinding ooit: koffie

Zo. Dan weet je een beetje wie je in de mail of aan de lijn hebt. De komende tijd hoop ik jou ook te leren kennen. Tot binnenkort?

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *