Tekstbureau nodig?

Al meer dan 17 jaar schrijven wij krachtige teksten die organisaties en merken succesvoller maken.

Heb jij behoefte aan goede teksten, maar:

 • heb je te weinig tijd om ermee aan de slag te gaan?
 • weet je niet wat je moet schrijven om je lezer te boeien?
 • kan je huidige tekstschrijver het tempo of volume niet bijbenen?
 • heb je zelf niet alle kennis in huis om écht kwalitatieve teksten te schrijven?
 • en krijg je er ook simpelweg geen energie van?


Dat begrijpen wij. Je bent niet de enige! Gelukkig heb je nu de oplossing gevonden.

Ons team ervaren tekstschrijvers helpt al honderden organisaties die continu bezig zijn met hun zichtbaarheid en positionering. Wij blinken uit in:

 • het doorgronden van jouw business, hoe complex ook
 • het bedenken van creatieve en effectieve invalshoeken
 • het uit handen nemen van gedoe en geregel
 • zelfstandig onderzoek doen
 • een topresultaat neerzetten waarmee jij direct aan de slag kunt

Kies voor focus op je eigen kwaliteiten, geef ons de zorg voor copywriting uit handen en wij leveren je in no time een product hebt waarmee je jouw doelen bereikt. Of je nu meer bezoekers wilt, succesvoller offertes wilt maken, je (web)teksten wilt laten verbeteren of ons wilt inschakelen voor interviews, testimonials of een corporate story: kom maar op!  

Er staat een team tekstschrijvers voor je klaar.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur mij een bericht

Onze prestaties op het gebied van tekstschrijven:

copywriter interviews

> 3.573

Interviews, verhalen en inhoudelijke artikelen.

copywriters blogs

> 257

Organisaties die wij al hielpen met het opbouwen van autoriteit.

copywriters webteksten

> 334

Websites waarop onze content is gepubliceerd.

Zo pakken wij het aan:

1. Briefing en overleg

We bespreken wat jouw communicatiedoel en boodschap zijn, wie je wilt bereiken en met welke strategie we daarin gaan slagen.

2. Onderzoeken

Of we nu moeten interviewen of research moeten doen: wij maken jouw boodschap relevant voor jouw doelgroep. Van de juiste tone of voice tot de beste structuur voor een tekst, de juiste calls to action en urgentie voor je doelgroep. Wij zorgen dat het fundament staat.

3. Tekstschrijven

We transformeren jouw boodschap in teksten die pakken en blijven hangen. Uiteraard is er alle ruimte om ook je feedback met ons te delen. Het eindresultaat is een tekst die doet wat hij moet doen!

Heb jij:

Te weinig tijd (of talent) om je te storten op het schrijven van teksten?

Continue behoefte aan nieuwe content en verhalen?

Hulp nodig bij het sterker positioneren van de organisatie richting klanten of talenten?

Support nodig van een vaste tekstschrijver die aan een half woord genoeg heeft?

Een partner nodig die helpt bij het zichtbaarder maken van jouw organisatie?

Behoefte aan een extra paar ogen zodat al je teksten foutloos en aantrekkelijk zijn?

Genoeg van de grillige beschikbaarheid van freelancers?

Een copywriter die zelfstandig werkt en snel beschikbaar is?

Krijg weer grip op je communicatie- en marketingdoelstellingen. Maak indruk en impact op je doelgroepen, klanten en prospects. Laat ons team schrijven, organiseren en de contentstroom op peil houden. Wij zijn jouw schrijvende kracht.

copywriters webteksten

Webteksten

copywriters blogs

Blogs, artikelen en whitepapers

copywriters testimonials

Employer branding

Magazines (digitaal en papier)

copywriter interviews

Contentmarketing

Storytelling

Nieuws, social media en PR

Testimonials en businesscases

copywriters blogs

Interviews en reportages

Als tekstbureau schrijven wij al voor:

CZ magazine is het tijdschrift voor CZ-verzekerden

Voor ons relatiemagazine maakt Swaans Communicatie ingewikkelde onderwerpen uit de zorgverzekeringswereld begrijpelijk. Het team schrijft artikelen op B1-niveau. Ik heb één vaste contactpersoon, de tekstschrijvers werken zelfstandig en ik word als bladmanager wekelijks geüpdatet over de voortgang. Ik kan er daarnaast op vertrouwen dat de schrijvers CZ op een goede manier representeren, bijvoorbeeld wanneer ze interviews afnemen. Een fijne samenwerking met een down to earth tekstbureau.

Nienke Rijnbeek
Bladmanager CZ magazine
Van bruggen adviesgroep is landelijk koploper in financieel advies aan consumenten

Voor een groot contentproject vergeleken we diverse bureaus en besloten we in zee te gaan met Swaans Communicatie. Een partner moet voor ons accuraat zijn, meedenken en zich flexibel opstellen. Dankzij een overzichtelijke workflow hebben we in korte tijd een groot deel van onze webteksten geactualiseerd en beter vindbaar gemaakt. Een impuls voor onze contentkwaliteit en online vindbaarheid. Reden om direct een volgend contentproject samen op te pakken.

Eline Borgardijn
Marketing Team Lead
Best Onderwijs is een scholenstichting voor primair onderwijs in best

Herkenbaarheid van mijn stichting is het allerbelangrijkste. Soms is het echter goed een frisse wind te laten waaien en oude content in een nieuw jasje te steken. Korte lijnen en directe feedback: dát is de samenwerking met Swaans Communicatie in een notendop. De tekstschrijvers zijn echte professionals die zelf keuzes kunnen en durven maken, maar die altijd mijn wens als klant in hun achterhoofd hebben. Door heen en weer te ‘pingpongen’, maken we samen een perfect eindproduct.

Willem Kock
Voorzitter College van Bestuur
JLL (Jones Lang LaSalle) is wereldwijd (markt)leider op het gebied van strategisch vastgoedadvies en commercieel vastgoedmanagement. 

Actieve teksten die lekker lezen, begrijpelijk zijn en ook professionaliteit uitstralen: daarvoor schakel ik Swaans Communicatie in. Van het redigeren van rapporten tot het schrijven van persberichten, het houden van interviews of het uitwerken van een concept: de tekstschrijvers zijn breed inzetbaar. De combinatie van flexibiliteit en kwaliteit vind ik uniek en is voor mij van grote waarde. 

Maartje Smallenbroek
Head of Marketing Netherlands
innovam is een opleider in de automotive-sector 

Een fijne collega op afstand: dát is hoe ik Swaans Communicatie zie. Onze opleidingsmodules waren inconsistent. Nu vormen ze samen één geheel. De tekstschrijvers van Swaans kijken verder dan taal en grammatica. Ze verdiepen zich in de inhoud en denken mee. Nooit voeren ze een opdracht klakkeloos uit. Eerst kijken ze kritisch naar het grote geheel. Zo verbetert een tekst taalkundig én inhoudelijk. De snelheid van leveren en de transparantie kosten, maken het voor mij extra prettig samenwerken.

Frank Duinkerken
Projectmanager
Grote clubactie is de leukste goededoelenloterij van nederland.

Een tekstschrijver moet zich makkelijk kunnen inleven in verschillende doelgroepen van de Grote Clubactie: van kinderen tot vrijwilligers, consumenten en stakeholders. Het ontbreekt mij vaak aan tijd om zelf rustig voor een tekst te gaan zitten. Plus: een frisse blik van buitenaf geeft nieuwe inzichten. De website, onze e-mailings en promotiematerialen hebben een groot bereik, dus ik wil dat álles klopt. De tekstschrijvers van Swaans Communicatie schrijven niet klakkeloos iets op, maar denken mee, stellen vragen en zijn kritisch. Die open en constructieve manier van samenwerken is erg prettig en leidt tot een effectiever eindproduct.

tekstbureau
Marijke Soeter
Coördinator Communicatie

Als consultant in een nichemarkt is het belangrijk jezelf zichtbaar te maken. Dankzij mijn nieuwe website pikken de zoekmachines mij op. Ook mijn vernieuwde LinkedIn-profiel zorgt voor meer aanvragen. Gedurende de samenwerking met Swaans Communicatie kreeg ik mijn koers steeds scherper, vooral door de vragen die mij gesteld werden. Ik merk dat ik sindsdien in gesprekken met opdrachtgevers veel duidelijker ben over de toegevoegde waarde ik heb voor een bedrijf. Ben team Swaans enorm dankbaar!

Michael Doomen
Zelfstandig ict-developer voor banken en verzekeraars
levenmetamputatie.nl is een online platform voor geamputeerden

In ons eigen team was onvoldoende capaciteit om de grote behoefte aan content voor ons platform levenmetamputatie.nl zelf in te vullen. Met een bureau wilden we bovendien de opbrengst van de content vergroten en nieuwe ideeën opdoen. De schrijvers van Swaans coachen onze bloggers, schrijven zelf artikelen en brengen nieuwe inzichten voor het platform. De wereld van prothesen is complex, maar het team heeft zich hierin vastgebeten en weet de community steeds te informeren en inspireren met relevante content. Verder ben ik blij met de zelfstandigheid, de kritische blik, het snelle schakelen en meedenken van strategie tot uitvoering.

 

Yvet van Kempen - Meulensteen
Team Lead (online) marketing

Sinds MCA Brabant dankzij branding en contentmarketing zichtbaarder is, krijgen we meer feedback vanuit het veld en benaderen mensen ons sneller voor informatie en advies. Precies wat we als netwerk- en lobbyorganisatie nodig hebben om verbinding te maken. Samenwerken met Swaans Communicatie is bijzonder prettig, persoonlijk en professioneel. Er wordt met ons meegedacht over het grote geheel. Dat is waardevol en zorgt steeds voor mooie respons.

Hendrik-Jan van Engelen
Directeur

Een traplift koop je meestal maar één keer in je leven. Dat betekent dat ik dus ook maar één verkoopkans heb. De inhoud van mijn brochure en website moet daarom direct betrouwbaar en overtuigend zijn. Ik vond het spannend om dit uit handen te geven, maar Swaans Communicatie begreep precies wat er nodig was. Ze begrijpen de koers die ik wil varen. Inmiddels schakelen we hartstikke snel met elkaar. Met slechts wat steekwoorden van mijn kant ligt er binnen de kortste keren een rake tekst met de juiste toon en inhoud.

Mario Bosveld
Ondernemer
Velde is specialist op het gebied van recruitment en organisatieadvies

We zijn nooit meer afhankelijk van één persoon die teksten schrijft, dat geeft rust en zekerheid. Maar het belangrijkste is dat dit team snapt waar wij naartoe willen met onze content. Er komt altijd een tekst die bewerkstelligt wat wij voor ogen hadden. Hij is bovendien kritisch bekeken vanuit het perspectief van de potentiële lezer. Zo weten we zeker dat de doelgroep onze boodschap goed begrijpt en ons verhaal overkomt. Verder is het contact gewoon heel prettig. Gezellig, goed en ook professioneel.

Margo Schouten
Marketing & Media
Coop is een sterk groeiende supermarktketen met ruim 300 winkels in Nederland. 

Voor Coop schrijft Swaans Communicatie voor veel doelgroepen, zoals medewerkers, journalisten, stakeholders en consumenten. Moeiteloos zetten de tekstschrijvers een andere bril op en vertalen ze één boodschap naar meerdere kanalen en niveaus. Dat strategisch inzicht is voor mij erg waardevol, net als dat ik snel met ze kan schakelen. Omdat we elkaar al lang kennen en er bijna elke dag contact is, zijn we goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking is heel persoonlijk, betrokken én professioneel. 

Yvonne van Asselt
Corporate Communicatie & MVO-manager

Een greep uit ons werk

Met de juiste content
leider in jouw branche worden?