Bloggen voor bedrijven

Miriam Swaans

Miriam Swaans


+31(0)13 460 03 39

Bloggen voor bedrijven

Bloggen voor bedrijven is iets wat de tekstschrijvers van Swaans Communicatie bijna elke dag doen. We dompelen ons onder in de belevingswereld van de klant en zijn of haar doelgroep. Om vervolgens geheel incognito (oftewel als een ghostwriter) een blog te schrijven. Waarom zou je als bedrijf ook gaan bloggen en op deze manier content verspreiden?

  • Bloggen is dé manier om je bedrijf op de radar te krijgen. Wist je dat bedrijven die bloggen tot wel 5 keer meer verkeer op hun website krijgen dan bedrijven die het niet doen? Het zal je niet verbazen dat lezers van uw bedrijfsblog vaak ook andere pagina’s op je website bekijken. Op een dag dat ik blog en mijn bedrijfsblog deel op social media, zie ik het websiteverkeer soms wel vertienvoudigen.
  • Bloggen draagt bij aan de branding van je bedrijf. Belangrijk is dat je kiest voor kwalitatieve blogs en dat je dus niet schaamteloos reclame gaat zitten maken. De lezer moet echt het nut van jouw input ervaren. Dit positioneert het bedrijf als expert en zorgt er bovendien voor dat je beter onthouden zult blijven. Heb je doelstellingen omtrent branding voor je bedrijfsblog? Dan is het dus erg belangrijk dat je bereid bent om kennis te delen en je deuren te openen voor mensen die mogelijk interesse hebben in jouw organisatie, producten of diensten. Sinds ik niet alleen voor anderen blog, maar ook voor onze eigen website, krijg ik vrijwel dagelijks opmerkingen hierover: “zo, jullie zijn ook lekker aan de weg aan het timmeren!”. Dat geeft energie en bevestigt dat mensen blogs positief waarderen.
  • Wanneer bedrijven bloggen, zien ze de waardering bij bestaande klanten groeien. De tijd van eenrichtingsverkeer en het simpel inkoppen van orders, is voorbij. Je zal echt moeten geven om ook te ontvangen. Bedrijven die actief bezig zijn met hun expertises, producten en diensten, stralen meer vakkundigheid uit en krijgen dus een betere reputatie.
  • Bloggen voor bedrijven levert je ook als het gaat om de zoekmachines iets op. Websites die actueler zijn en vaker een update krijgen, doen het beter in de zoekmachines. En dat betekent alleen nog maar meer prospects die je website bezoeken.bloggen voor bedrijven

Zelf bloggen over je bedrijf of uitbesteden?
Dan de hamvraag: moet je zelf bloggen voor je bedrijf of besteed je het uit? De eerste keer vind je het wellicht leuk, tijd vrijmaken om een mooie blog te schrijven die mag rekenen op vele likes en comments op Facebook en Linkedin. De tweede keer wordt qua tijd al lastig (oh, wat is het druk!) en de derde keer weet je eigenlijk niet zo goed waarover je wil schrijven. Geen enkel punt, de tekstschrijvers van Swaans Communicatie nemen het bloggen voor jouw bedrijf structureel uit handen. Hoe doen we dat?

  • We starten met een brainstormsessie waar we zowel de doelgroepen als de doelen en de potentiële onderwerpen in kaart brengen.
  • Op basis van de bevindingen maken we een contentplanning, wat gaan we schrijven en wanneer en wie moeten we hiervoor wellicht interviewen?
  • Wij gaan aan de slag met de teksten en bieden deze ter inzage aan. We maken desgewenst ook afgeleiden van de blog voor op Twitter, Linkedin en Facebook

Natuurlijk bieden naast deze werkwijze voor het schrijven van blogs ook nog tal van maatwerkmogelijkheden.

Vandaag was ik Rick, Milja en Astrid. Wil je dat ik morgen jou ben? Aarzel dan niet en kom binnenkort langs voor een kop koffie. Dan laat ik je graag zien hoe ik ook voor jouw bedrijf of bedrijven bloggen succesvol kan inzetten.

Kom je langs om
te brainstormen?

Miriam Swaans
Oprichter en adviseur
Wil je dat we ook bloggen voor jouw bedrijf?